THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για τις κενές θέσεις θεολόγων

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τη συνεχιζόμενη έλλειψη θεολόγων καθηγητών σε πολλά σχολεία της Κρήτης και τη μη κάλυψη των υπαρχόντων κενών  με προσλήψεις μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Περισσότερα...
 

Ο δρόμος προς το Φως: οι άγιοι διδάσκαλοι της Ορθοδοξίας και οι αντίστοιχοι των θρησκειών

Σε κάποιο χωριό της Μεσσαράς ζει μια γιαγιά, που όσοι τη γνωρίζουν καλά ξέρουν πως ο Θεός την έχει προικίσει με εξαιρετικά χαρίσματα. Κάποτε, για παράδειγμα, σε κάποιον άρρωστο στην Αθήνα, που δεν τη γνώριζε καθόλου, εμφανίστηκε ο αρχάγγελος Μιχαήλ και του είπε: «Ήρθα να σε θεραπεύσω, γιατί με στέλνει με την προσευχή της η Γ.».

Περισσότερα...
 

Διανομή της Καινής Διαθήκης σε μαθητές από τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στα τελευταία χρόνια, είναι η διανομή της Καινής Διαθήκης στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου των σχολείων της περιοχής.

Περισσότερα...
 

Πρόγραμμα μαθημάτων της Σχολής Γονέων του Ε.Μ.Ι. της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Περισσότερα...
 

Διαμαρτυρία της Συντονιστικής Ομάδας Αδιόριστων Θεολόγων

Με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης φάσης διορισμών αναπληρωτών καθηγητών του κλάδου ΠΕ01 (θεολόγων) στις 12 Νοεμβρίου του 2012, διαπιστώσαμε πως το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί τον εμπαιγμό απέναντι στον κλάδο και στην ειδικότητά μας και κατ’ επέκταση απέναντι στους μαθητές αυτής της χώρας και ιδιαίτερα προς τους μαθητές περιοχών της νησιωτικής Ελλάδας στις οποίες συγκαταλέγεται και η Κρήτη.

Περισσότερα...
 

Συναντήσεις παιδαγωγικής ενημέρωσης θεολόγων

Παρακαλούνται οι θεολόγοι καθηγητές/τριες όλων των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των παρακάτω αναφερόμενων περιοχών να προσέλθουν στις συναντήσεις παιδαγωγικής ενημέρωσης, με θέμα «Προγραμματισμός του διδακτικού έργου, σχεδιασμός της διδασκαλίας στο μάθημα των Θρησκευτικών» σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Περισσότερα...
 

Θεολογική διημερίδα στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης

Επιστημονική θεολογική διημερίδα με θέμα "Η ειρήνη και δικαιοσύνη του Θεού ως πρότυπο ζωής στη σύγχρονη κοινωνία" διοργανώθηκε από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, στις 12-13 Νοεμβρίου 2012, στις εγκαταστάσεις της στο Ηράκλειο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της τότε Ανώτερης και σήμερα Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης.

Δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας

 

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ανακοίνωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση του Γενικού Διευθυντού του Ιδρύματος.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 34 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 905461

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ 150 ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΚΤΟΣ ΔΑΒΙΔ. ΚΑΘΙΣΜΑ Ε΄

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ 150 ΨΑΛΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΚΤΟΣ ΔΑΒΙΔ

ΚΑΘΙΣΜΑ Ε΄

ΨΑΛΜΟΣ ΛΒ΄-32

Ανεπίγραφος ο ψαλμός που φαίνεται να γράφηκε στην υπόθεση του Εζεκίου για να παρακινηθούν οι άξιοι να υμνούν το Θεό ο οποίος με Άγγελο αοράτως θανάτωσε τους Ασσυρίους κι αρμόζει σε κάθε Χριστιανό που λυτρώνει από τους νοητούς Ασσυρίους δαίμονες.

1.Τι είναι αγαλλίαση προείπαμε πως είναι δηλαδή υπερβολή κι αύξηση ευφροσύνης. Δίκαιοι εδώ οι ενάρετοι οι οποίοι προστάζονται να αγαλλιώνται μόνο στο Χριστό ο οποίος φέρνει τις νίκες και βοηθά όσους ελπίζουν σ’ αυτόν κι όχι κανένα άλλο πράγμα γιατί ούτε δύναμη ούτε στράτευμα ούτε πλούτος ούτε τειχόκαστρο μπορεί να ωφελήσει τον άνθρωπο χωρίς τη θεία βοήθεια.

Αγαλλιάσθε νοείται και φανερώνει μαζί και αινείτε γιατί όποιος αγαλλιάται σε κάτι αυτός από την αγαλλίασή του επαινεί και το πράγμα εκείνο αλλά επειδή μόνο στους εναρέτους είπε να αγαλλιώνται και να αινούν για τούτο λέει εδώ και την αιτία δηλαδή γιατί σε κείνους που έχουν ορθή ζωή πρέπει κι η ορθή αίνεση του Θεού αφού ουχ ωραίος αίνος εν στόματι αμαρτωλού γράφεται στην ΠΔ και το στραβό ποδάρι δεν προσαρμόζεται σε ίσο υπόδημα αφού ευθύς ο Κύριος ο Θεός ημών και ευθύτητας είδε το πρόσωπον Αυτού ενώ ο διάβολος ως όφις σκολιός και στραβά περπατώντας για τούτο και χαίρεται και αναπαύεται στους σκολιούς και στραβούς στη γνώμη.

Περισσότερα...