THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Η Συντονιστική Ομάδα Αδιόριστων Θεολόγων για τις κενές θεολογικές θέσεις

Η Συντονιστική Ομάδα Αδιορίστων Θεολόγων απέστειλε νέα διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας για τις ελάχιστες προσλήψεις θεολόγων, κατά την πρόσφατη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίες κάλυψαν μόνο περίπου το 10 % των αναγκών. Ακόμη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση την οποία παραλάβαμε και δημοσιεύουμε:

Περισσότερα...
 

Παγκρήτια θεολογική ημερίδα

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων προγραμματίζει παγκρήτια θεολογική ημερίδα με θέμα «Χριστιανικό ήθος και κανονική πράξη της Εκκλησίας: Παράδοση, εκκοσμίκευση, ανανέωση».

Περισσότερα...
 

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για τις κενές θέσεις θεολόγων

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τη συνεχιζόμενη έλλειψη θεολόγων καθηγητών σε πολλά σχολεία της Κρήτης και τη μη κάλυψη των υπαρχόντων κενών  με προσλήψεις μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Περισσότερα...
 

Ο δρόμος προς το Φως: οι άγιοι διδάσκαλοι της Ορθοδοξίας και οι αντίστοιχοι των θρησκειών

Σε κάποιο χωριό της Μεσσαράς ζει μια γιαγιά, που όσοι τη γνωρίζουν καλά ξέρουν πως ο Θεός την έχει προικίσει με εξαιρετικά χαρίσματα. Κάποτε, για παράδειγμα, σε κάποιον άρρωστο στην Αθήνα, που δεν τη γνώριζε καθόλου, εμφανίστηκε ο αρχάγγελος Μιχαήλ και του είπε: «Ήρθα να σε θεραπεύσω, γιατί με στέλνει με την προσευχή της η Γ.».

Περισσότερα...
 

Διανομή της Καινής Διαθήκης σε μαθητές από τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στα τελευταία χρόνια, είναι η διανομή της Καινής Διαθήκης στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου των σχολείων της περιοχής.

Περισσότερα...
 

Πρόγραμμα μαθημάτων της Σχολής Γονέων του Ε.Μ.Ι. της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Περισσότερα...
 

Διαμαρτυρία της Συντονιστικής Ομάδας Αδιόριστων Θεολόγων

Με αφορμή την ανακοίνωση της πρώτης φάσης διορισμών αναπληρωτών καθηγητών του κλάδου ΠΕ01 (θεολόγων) στις 12 Νοεμβρίου του 2012, διαπιστώσαμε πως το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί τον εμπαιγμό απέναντι στον κλάδο και στην ειδικότητά μας και κατ’ επέκταση απέναντι στους μαθητές αυτής της χώρας και ιδιαίτερα προς τους μαθητές περιοχών της νησιωτικής Ελλάδας στις οποίες συγκαταλέγεται και η Κρήτη.

Περισσότερα...
 

Συναντήσεις παιδαγωγικής ενημέρωσης θεολόγων

Παρακαλούνται οι θεολόγοι καθηγητές/τριες όλων των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των παρακάτω αναφερόμενων περιοχών να προσέλθουν στις συναντήσεις παιδαγωγικής ενημέρωσης, με θέμα «Προγραμματισμός του διδακτικού έργου, σχεδιασμός της διδασκαλίας στο μάθημα των Θρησκευτικών» σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 50 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 930087

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣ

Β΄ Κυριακή Ματθαίου: Ουκ έστι προσωποληψία παρά τω Θεώ (Ρωμ. 2, 11-16)

Δόξα και τιμή και ειρήνη παντί τω εργαζομένω το αγαθόν πρώτον Ιουδαίω (εδώ εννοεί κάθε π.Χ.) και έπειτα  Έλληνι (όχι ειδωλολάτρη, εδώ εννοεί κάθε θεοσεβή όπως λχ τον Ιώβ και Μελχισεδέκ και τους Νινευίτες και έπειτα τον Κορνήλιο κλπ) -αποδοθήσεται παρά Θεού- ου γαρ εστι προσωποληψία παρά τω Θεώ γιατί σκοπό έχει ο απόστολος εδώ να μας δείξει πως η ύπαρξη περιτομής ή όχι δεν ωφελεί και επομένως ποια είναι η πίστη που δικαιώνει τον κάθε άνθρωπο… γι’ αυτό πρώτα σαλεύει τα έθιμα των Ιουδαίων πολύ σοφά διηγούμενος τα προ Χριστού που ήταν γεμάτα από πονηρία κι ότι όλοι ήταν υπόδικοι για την κόλαση πρώτα οι Ιουδαίοι κι έπειτα οι Έλληνες (δες πιο πάνω με προσοχή)!

Περισσότερα...