ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εισηγητές σε θεολογικές ημερίδες

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εισηγητές σε θεολογικές ημερίδες

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνω ότι προγραμματίζω, προς το τέλος του διδακτικού έτους, την υλοποίηση επιστημονικών - επιμορφωτικών ημερίδων για θεολόγους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα», με έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση μίας ημερίδας ανά περιφερειακή ενότητα, στις πόλεις Ιεράπετρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, στην οποία θα κληθούν να λάβουν μέρος οι συνάδελφοι κάθε περιφερειακής ενότητας αντίστοιχα. Θα καταβληθεί προσπάθεια, εάν είναι εφικτό, να πραγματοποιηθούν σε καθημερινή ημέρα. Οι λεπτομέρειες γύρω από τον τόπο και την ακριβή ημερομηνία θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

Με την πρώτη αυτή ανακοίνωση, καλούνται οι θεολόγοι οι οποίοι επιθυμούν να παρουσιάσουν εισήγηση να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής, δηλώνοντας το θέμα της εισήγησης-παρουσίασής τους. Οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν εισήγηση παρακαλούνται να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 20/4/2018, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://goo.gl/YmBQBU

Οι εισηγήσεις πρέπει να είναι διάρκειας μέχρι 20΄, ενώ μπορεί να έχουν τη μορφή εισήγησης, παρουσίασης, εργαστηρίου, σύντομου σχολίου, προσομοιωμένης μικροδιδασκαλίας, βιωματικού δρώμενου, ομαδικής ή κοινής παρουσίασης κ.ά.

Με βάση το κεντρικό θέμα, οι εισηγήσεις μπορούν να εντάσσονται στις παρακάτω θεματικές περιοχές:

  1. Η θρησκευτική εκπαίδευση στο σύγχρονο σχολείο (τάσεις, προβληματισμοί, απόψεις, έρευνες γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών).
  2. Παιδαγωγικές προσεγγίσεις, διδακτική μεθοδολογία του μαθήματος των Θρησκευτικών (θεωρητικές προσεγγίσεις, διδακτικές προτάσεις, σενάρια διδασκαλίας, καλές πρακτικές, ο ρόλος του θεολόγου εκπαιδευτικού).
  3. Θέματα από το πεδίο διερεύνησης των Θρησκευτικών (εκκλησιαστικές, επιστημονικές κ.ά., προσεγγίσεις γύρω από θέματα θεολογίας, εκκλησιαστικής ζωής, γενικής ή τοπικής ιστορίας, τέχνης, πολιτισμού, με βάση τα διδακτικά θέματα του μαθήματος των Θρησκευτικών).
  4. Τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά (σκέψεις, εμπειρίες γύρω από την εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών).

Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε αναγκαία διευκρίνιση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Σχολ. Σύμβουλος Θεολόγων

Γεώργιος Στριλιγκάς

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση