ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Σεμινάριο για θεολόγους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση του μαθητή εξ αποστάσεως

Σεμινάριο για θεολόγους εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση του μαθητή εξ αποστάσεως

E-mail Εκτύπωση

Σύμφωνα με  την εγκύκλιο 167603/ΓΔ4/09-12-2020 του ΥΠΑΙΘ, με θέμα «Εγκύκλιος για την εξ αποστάσεως υλοποίηση της (ισχύουσας) αξιολόγησης των μαθητών/τριών Δ/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2020-21», οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα εξ αποστάσεως ωριαίες ή ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες, όπως αυτές προβλέπονται από τις υφιστάμενες διατάξεις για την αξιολόγηση. Για τη διενέργεια αυτών των δοκιμασιών μπορούν να αξιοποιηθούν τα περιβάλλοντα ασύγχρονης εκπαίδευσης e-class και e-me.

Για την  εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης, προγραμματίζεται σεμινάριο εξ  αποστάσεως,  μέσω της εφαρμογής Webex Meetings, με θέμα: «Αξιολόγηση του μαθητή με διαδικασίες εξ  αποστάσεως εκπαίδευσης».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00-20:00, στη διαδικτυακή διεύθυνση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Θεολόγων Κρήτης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξέταση του παιδαγωγικού πλαισίου της αξιολόγησης του μαθητή και η εξοικείωση των συμμετεχόντων, σε επίπεδο τεχνικό και μεθοδολογικό, με τη δημιουργία ερωτήσεων κλειστού και ανοικτού τύπου.

Το σεμινάριο θα έχει εργαστηριακή μορφή και θα περιλαμβάνει τις ενότητες:

  1. Η αξιολόγηση ως παιδαγωγική διαδικασία – Γενικές αρχές της αξιολόγησης του μαθητή.
  2. Δημιουργία ερωτήσεων σε ψηφιακά περιβάλλοντα (e-class, e-me, φόρμες google, Webex Meetings).
  3. Παιδαγωγικό πλαίσιο και μορφή ερωτήσεων διάφορων τύπων
Επιμορφωτές του σεμιναρίου είναι: ο Γεώργιος Στριλιγκάς, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων και οι θεολόγοι Στέφανος Παναγιωτόπουλος και Μάρκος Μάρκου.

Το σεμινάριο εντάσσεται στους κύκλους επιμορφωτικών συναντήσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το πλήρες πρόγραμμα των κύκλων επιμορφωτικών συναντήσεων δημοσιεύεται στη διεύθυνση: https://pekes.pdekritis.gr/epimorfosi

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 12 Δεκέμβριος 2020 20:28  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση