ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων Ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

Ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

E-mail Εκτύπωση

Στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου έγινε η καθιερωμένη πασχαλινή ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων, το Σάββατο 10 Απριλίου 2010.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στο Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

08.00-10.00:    Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

10.00-10.30:    Καφές.

10.45-11.30:    Ομιλία με θέμα: «Θεολογία και Ψυχολογία: Συγκλίσεις και αποκλίσεις». Εισηγητής: π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, εκλεγμένος Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

11.30-12.30:    Συζήτηση.

13.00-14.00:    Γεύμα στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης.

Η ημερίδα οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Έλαβαν μέρος θεολόγοι της Κρήτης και κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου.

Το κεντρικό θέμα της ημερίδας φώτισε πτυχές των σχέσεων Θεολογίας και Ψυχολογίας. Στα τελευταία χρόνια, στο θεολογικό χώρο, παρατηρείται μια πλούσια παραγωγή βιβλιογραφίας που ασχολείται με θέματα σχέσεων Θεολογίας και Ψυχολογίας ή που αντιμετωπίζει ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος αξιοποιώντας την εμπειρία και των δύο χώρων. Τόσο σε επίπεδο θεωρητικών προβληματισμών όσο και επίπεδο πρακτικό, δηλ. ποιμαντικών και παιδαγωγικών αναγκών, προκύπτει ανάγκη για ανάπτυξη αυτής της αλληλογνωριμίας, αλλά και για οριοθέτηση της σχέσης. Τόσο η προγραμματισμένη εισήγηση όσο και η συζήτηση που ακολούθησε συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση, για την ενημέρωση και τον προβληματισμό των θεολόγων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 11:56  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση