ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Θεολογική ημερίδα

E-mail Εκτύπωση

Παγκρήτια θεολογική ημερίδα οργάνωσε ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων με θέμα «Το ανθρώπινο σώμα στην προοπτική της Ανάστασης του Χριστού».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, στο Ρέθυμνο το Σάββατο 30 Απριλίου 2011, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

08.00-10.00:  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων (οδός Νικηφόρου Φωκά, στο κέντρο της πόλης), ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

10.00-10.30:  Καφές.

10.45-11.15:  Εισήγηση με θέμα «ΟΡΟΣ Ή ΟΡΙΟ; Σημειώσεις γύρω από μια θεολογία του σώματος». Εισηγητής: Παναγιώτης Υφαντής, Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

11.15-11.45:  Εισήγηση με θέμα «Καύση νεκρών και Ιερά Λείψανα, στην προοπτική της Αναστάσεως του  Χριστού (Ερανιστής εμπειριών από τους βίους των Αγίων)». Εισηγητής: Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης.

11.45-13.15:  Συζήτηση.

Οι εργασίες της ημερίδας έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου (επί της παραλιακής λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου). Έλαβαν μέρος θεολόγοι από ολόκληρη την Κρήτη, κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εκπαιδευτικοί και πλήθος ενδιαφερόμενων πολιτών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011 13:33  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση