ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Ηλεκτρονική αξιολόγηση στα Θρησκευτικά

Ηλεκτρονική αξιολόγηση στα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Ο συνάδελφος θεολόγος Στέφανος Παναγιωτότουλος έχει δημιουργήσει μια πλήρη σειρά ασκήσεων ηλεκτρονικής αξιολόγησης (κουίζ) για τα Θρησκευτικά όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Μια πρώτη μορφή αυτής εργασίας είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα στην ιστοσελίδα μας.

Οι ασκήσεις έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή Hot Potatoes και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με πολλούς τρόπους: Για αξιολογικές προσεγγίσεις, ως φύλλα εργασίας, ως ασκήσεις διαγνωστικού τύπου, για ανατροφοδότηση, ανακεφαλαίωση, ή ακόμη ως εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Το πρόγραμμα Hot Potatoes, που λειτουργεί στα ελληνικά, δίνει τη δυνατότητα για κατασκευή μιας μεγάλης ποικιλίας ασκήσεων και εκπαιδευτικών κουίζ, όπως: Σταυρόλεξα, ασκήσεις αντιστοίχισης διάφορων μορφών, πολλαπλών και πολλών επιλογών, σύντομης απάντησης, ιεράρχησης δεδομένων, ανασύνταξης κειμένου, συμπλήρωσης κενού, χαρακτηρισμού ως σωστού ή λάθους κ.ά. Εϊναι σημαντικό ότι η πληροφορία που ζητείται να σχολιαστεί μπορεί να είναι πολυμεσικής μορφής (κείμενο, ήχος, εικόνα, βίντεο, σύνδεσμος στο web κ.ά.), καθώς επίσης ότι οι ασκήσεις μπορούν να αξιοποιηθούν είτε τοπικά, σε οποιοδήποτε Η/Υ, είτε στο διαδίκτυο. Ακόμη, διαθέτει πλήθος ειδικών ρυθμίσεων όπως χρονόμετρο, εργαλεία ενίσχυσης, ανατροφοδότησης και βοήθειας, δυνατότητα ενημέρωσης του εκπαιδευτικού μέσω e-mail για τα αποτελέσματα των μαθητών που κάνουν τις ασκήσεις, ρυθμίσεις για μαθητές με ιδιαιτερότητες και ειδικές ανάγκες κ.ά.

Το πρόγραμμα είναι ελεύθερο λογισμικό και προσφέρεται δωρεάν για εκπαιδευτική χρήση (βλ. και στον κόμβο e-yliko του Υπουργείου Παδείας). Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα είχε διδαχθεί σε μεγάλο αριθμό θεολόγων εκπαιδευτικών στο σεμινάριο με θέμα "Οι νέες Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας στο μάθημα των Θρησκευτικών", που έγινε κατά το σχολ. έτος 2009-10 σε αρκετές πόλεις της Κρήτης.

Οι ασκήσεις δημοσιεύονται στις ενότητες "Υποστηρικτικό Υλικό / Αξιολόγηση / Ηλεκτρονική Αξιολόγηση" και "Αρχείο Πολυμέσων / Ηλεκτρονική Αξιολόγηση" της ιστοσελίδας μας.

Δείτε τις ασκήσεις

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2011 12:44  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση