ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Σεμινάρια για θεολόγους με θέμα "Σχεδιασμός της διδασκαλίας στα Θρησκευτικά"

Σεμινάρια για θεολόγους με θέμα "Σχεδιασμός της διδασκαλίας στα Θρησκευτικά"

E-mail Εκτύπωση

Νέος κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Σχεδιασμός της διδασκαλίας στα Θρησκευτικά», διάρκειας 5 διδακτικών ωρών, για θεολόγους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Κρήτης.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων στο σχεδιασμό της διδασκαλίας. Με αφετηρία το κεντρικό θέμα θα δοθεί έμφαση στις ενότητες: α) Προδιδακτικές ενέργειες, β) σχεδιασμός σεναρίου διδασκαλίας, γ) οργάνωση της τάξης, δ) ένταξη διερευνητικών και βιωματικών τεχνικών στη διδασκαλία, ε) είδη διδακτικών μέσων, στ) διαφοροποίηση της διδασκαλίας, ζ) σχεδιασμός αξιολόγησης.

Τα σεμινάρια θα έχουν τη μορφή ομαδοσυνεργατικού εργαστηρίου, με επιλογή διδακτικών θεμάτων από τα ισχύοντα ΔΕΠΠΣ/ΑΠΣ καθώς επίσης το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Γυμνασίου. Για την πραγματοποίησή τους θα συσταθούν ολιγομελείς ομάδες κατά νομό, σε πρώτη φάση στις αντίστοιχες πρωτεύουσες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο σεμινάριο που τους εξυπηρετεί περισσότερο, ανεξάρτητα από τον τόπο εργασίας τους. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τα σεμινάρια θα γίνουν εκτός ωραρίου διδασκαλίας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α. Ρέθυμνο: Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:30-21:00, στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου (στο κέντρο της πόλης).

Β. Χανιά: Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:30-21:00, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων (στο κέντρο της πόλης).

Γ. Χανιά: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:30-21:00, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων (στο κέντρο της πόλης).

Δ. Ηράκλειο: Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:30-21:00, στο Π.Ε.Κ. Ηρακλείου (περιοχή Εσταυρωμένος).

Ε. Ηράκλειο: Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:30-21:00, στο Π.Ε.Κ. Ηρακλείου (περιοχή Εσταυρωμένος).

ΣΤ. Άγιος Νικόλαος: Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 16:30-21:00, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου (περιοχή Ξηρόκαμπος).

Οι συνάδελφοι από τις περιοχές της Σητείας, Ιεράπετρας, Μεσαράς μπορούν να δηλώσουν την προτίμησή τους και παράλληλα, εάν επιθυμούν, μια δεύτερη επιλογή ανάλογα με τον τόπο εργασίας τους, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οργάνωσης του σεμιναρίου στην πόλη που τους εξυπηρετεί περισσότερο.

Οι ενδιαφερόμενοι θεολόγοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2012, μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://goo.gl/Z4UQD.

Κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση δυσκολίας στη χρήση του διαδικτύου, μπορεί να δηλωθεί συμμετοχή τηλεφωνικά στη Γραμματεία του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. Νομού Ηρακλείου (τηλ. 2810 246860, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρα 8:00-14:00).

Επισημαίνεται ότι η δήλωση κινητού τηλεφώνου και ηλεκτρονικής διεύθυνσης στη δήλωση συμμετοχής θα διευκολύνει την ειδοποίησή σας και την επικοινωνία μας. Το οριστικό πρόγραμμα και οι καταστάσεις συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας (http://theologoi-kritis.sch.gr) μετά τη λήξη των εγγραφών.

Με εκτίμηση και πολλές ευχές

Ο Σχολικός Σύμβουλος

Στριλιγκάς Γεώργιος

Αν. Προϊστάμενος Επιστ. & Παιδ. Καθοδήγησης Δ.Ε.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση