ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

E-mail Εκτύπωση

treis-ierarhesΣτις 30 Ιανουαρίου είναι η εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των ελληνικών γραμμάτων (για την εορτή στα σχολεία βλ. Π.Δ. 104/1979/άρθρο 2, παράγραφος 3 και Π.Δ. 201/1998/άρθρο 4,1, παράγραφος ε).

Οι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν αξιόλογοι συγγραφείς, επιστήμονες, ρήτορες, ποιητές, παιδαγωγοί, ποιμένες. Συνδύασαν τη σοφία με την αγάπη, την πίστη με το κοινωνικό έργο, την αγιότητα με το ενδιαφέρον για τη ζωή και τον άνθρωπο. Η πρότασή τους για την παιδεία και την αγωγή εξακολουθεί να είναι οικουμενικά επίκαιρη. Στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής γιορτής γιορτάζουν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, τιμούμε όλους τους μετέχοντες στην Εκπαίδευση, διδάσκοντες και διδασκόμενους.

Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς της πόλης του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ότι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, θα γίνει πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Για το νόημα της γιορτής θα μιλήσει ο υπογραφόμενος. Θα ακολουθήσει καφές, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, στο κτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Θα είναι χαρά για όλους, παράλληλα με τον κατά τόπους καθιερωμένο εκκλησιασμό, η συμμετοχή όσων σχολικών ομάδων από σχολεία της πόλης είναι εφικτό. Παρομοίως, ενημερώνουμε τις εκπαιδευτικές αρχές, τους Σχολικούς Συμβούλους, τα σωματεία, τις επιστημονικές ενώσεις, τα μέλη του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πόλης του Ηρακλείου. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας να συνεορτάσουμε.

Την ίδια ημέρα, ώρα 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (πλατεία Ιεράς Αρχιεπισκοπής), θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, από το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με επίκαιρη ομιλία από τον εκλεγμένο Επίκουρο Καθηγητή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκη.

Ιδιαιτέρως προτρέπουμε τους θεολόγους εκπαιδευτικούς για την ανάληψη πρωτοβουλιών προς τιμήν των μεγάλων πατέρων και οικουμενικών διδασκάλων και για ενεργό στήριξη των προγραμματισμένων σχολικών και εκκλησιαστικών εκδηλώσεων. Ακόμη, για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Εύχομαι, με τις πρεσβείες των αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, κάθε επιτυχία στο έργο σας. Χρόνια πολλά.

Με εκτίμηση

Στριλιγκάς Γεώργιος

Αν. Προϊστάμενος Επιστ. & Παιδ. Καθοδήγησης Δ.Ε.

Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2013 09:23  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση