ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών γιορτάστηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, στο Ηράκλειο, η μνήμη των αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας και των ελληνικών γραμμάτων.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Παρέστησαν σχολικές ομάδες από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του κέντρου της πόλης, πολλοί εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι από τις επιστημονικές ενώσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων, καθώς επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Κλινάκης, οι Προϊστάμενοι Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ.ά. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Γεώργιος  Στριλιγκάς με θέμα «Οι Τρεις Ιεράρχες ως Οικουμενικοί Διδάσκαλοι» καθώς επίσης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Ακολούθησε καφές  στο κτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου παρουσία του Σεβασμιωτάτου, των εκπαιδευτικών αρχών, των εορταζόντων εκπαιδευτικών και μαθητών έλαβε χώρα μια όμορφη πρωτοβουλία από μαθητές της πόλης. Σχολικές ομάδες από το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο και το 3ο Γενικό Λύκειο με παραδοσιακές στολές και κρητικά μουσικά όργανα τραγούδησαν και χόρεψαν κρητικούς χορούς, καθώς επίσης έψαλλαν επίκαιρους ύμνους.

Ο εορτασμός έκλεισε με την εκδήλωση του  Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο Πνευματικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με επίκαιρη ομιλία από τον εκλεγμένο Επίκουρο Καθηγητή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκη.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 22:15  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση