ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Αρχαιρεσίες στον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων

Αρχαιρεσίες στον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων

E-mail Εκτύπωση

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

του Δρ. Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκη *

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 10.30 π.μ. έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων» για τα έτη 2013-2015, στην αίθουσα τελετών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης (Α.Ε.Α.Η.Κ.).

Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος εκδήλωσε, γι’ ακόμη μία φορά, εμπράκτως, την αγάπη και τη στήριξή του προς το Σύνδεσμο, τον οποίο είχε υπηρετήσει από διάφορες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, κατά το παρελθόν.

Το λόγο έλαβε αρχικά ο Δρ. κ. Απόστολος Μπουρνέλης, Τακτικός Καθηγητής της Α.Ε.Α.Η.Κ., ο οποίος καλωσόρισε τους παρισταμένους, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, εκ μέρους του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο που επιτελείται στη Σχολή.

Ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Θεολογικού Συνδέσμου κ. Γεώργιος Στριλιγκάς προσφώνησε καταλλήλως τους θεολόγους και κάλεσε στο βήμα το Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης, σημείωσε, μεταξύ των άλλων: «Ήρθα εδώ με αισθήματα αγάπης…. Δεν με αναπαύει ο διχασμός που υφέρπει τελευταία….. Τούτοι οι καιροί απαιτούν την μεταξύ μας ενότητα. Δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι απλά ρεαλιστής….. Κάνω έκκληση και παράκληση…. Να κρατήσουμε την ενότητα και τον συμψυχισμό μας, έστω και αν έχουμε διαφορές…». Ευχαρίστησε παράλληλα το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο για τις πολύπλευρες δραστηριότητες που ανέπτυξε σε καιρούς χαλεπούς, την περίοδο της διετούς θητείας του.

Ακολούθως παρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία του Απολογισμού (οικονομικός, πεπραγμένα), ενώ ο πρόεδρος κ. Στριλιγκάς υπογράμμισε εμφατικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το μάθημα των Θρησκευτικών στις μέρες μας, αλλά και τις ενέργειες που έγιναν από μέρους του Συνδέσμου –και όχι μόνο- προς την κατεύθυνση αυτή. Πριν από την ομόφωνη έγκριση του Απολογισμού, υπήρξε συζήτηση, κατά την οποία το λόγο έλαβε, ο τέως Πρόεδρος του Παγκρήτιου Θεολογικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνος Νεονάκης (από τη Βαγιωνιά Μονοφατσίου), ο οποίος εστίασε στο ζήτημα της αδιοριστίας των θεολόγων, αλλά και στη μέριμνα που θα πρέπει να επιδείξει η τοπική Εκκλησία για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό.

Μετά την έγκριση του Απολογισμού, ακολούθησε η διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και κοινοποιήθηκαν κάποιες σκέψεις για ανάληψη δράσεων στο μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, κατά την πρώτη συνεδρία του, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ως εξής:

Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων:

Α. Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: κ. Γεώργιος Στριλιγκάς

Αντιπρόεδρος: π. Ανδρέας Καλιοντζάκης

Γεν. Γραμματέας: κ. Αντώνιος Κ. Δουνδουλάκης (από τη Βαγιωνιά Μονοφατσίου)

Ταμίας: κ. Νικόλαος Χριστοδουλάκης

Μέλη Επιστημονικών Επιτροπών:

  1. Εκκλησιαστικού βίου: κ. Θοδωρής Ρηγινιώτης
  2. Εκκλησιαστικής Παιδείας: κα Ιορδάνα Δούκα
  3. Διορθοδόξου & Διαχριστιανικής Κοινωνίας: Δρ. κ. Ιωάννης Λίλης, Λέκτωρ της Α.Ε.Α.Η.Κ.
  4. Ειρήνης και Κοινωνικών Ζητημάτων: κ. Μιχαήλ Τσακιράκης
  5. Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: π. Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Αναπληρωματικά Μέλη:

  1. Δρ. κ. Παναγιώτης Ασημακόπουλος
  2. κ. Γεώργιος Βαρδαβάς
  3. κ. Χρήστος Φραδέλλος

Β. Εποπτικό Συμβούλιο:

  1. κ. Γεώργιος Φουκαδάκης
  2. κ. Εμμανουήλ Ρουσάκης
  3. κ. Δημήτριος Χουρδάκης

Αναπληρωματικό μέλος

  1. κ. Βερεράκη Σοφία

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πολλά από τα παραπάνω μέλη του Συμβουλίου, η εκλογή τους συνιστά «ανανέωση» για τρίτη ή και τέταρτη φορά της θητείας τους σε αυτό. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο θεάρεστο και δύσκολο έργο τους.


* Ο Δρ. Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκης είναι εκλ. Επίκουρος Καθηγητής της Α.Ε.Α.Η.Κ., συγγραφέας, λογοτέχνης & σπουδαστής Προγράμματος Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 19:40  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση