ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Αξιολόγηση Ζητήματα Αξιολόγησης Εγχειρίδια του ΥΠΕΠΘ/ΚΕΕ για την αξιολόγηση των Θρησκευτικών στο Λύκειο

Εγχειρίδια του ΥΠΕΠΘ/ΚΕΕ για την αξιολόγηση των Θρησκευτικών στο Λύκειο

E-mail Εκτύπωση

Όπως είναι γνωστό, από το έτος 1999 εκδόθηκαν από το ΥΠΕΠΘ / Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και δόθηκαν σε όλα τα Λύκεια εγχειρίδια με θέμα "Αξιολόγηση των μαθητών στα Θρησκευτικά". Τα τεύχη αυτά, ένα για κάθε τάξη, είχαν αποστολή να καθοδηγήσουν τους καθηγητές στη σύνταξη διαγωνισμάτων νέας μορφής, με ποικιλία ερωτήσεων κλειστού και ανοικτού τύπου.

Οι θεολόγοι καθηγητές μπορούν να συμβουλεύονται τα συγκεκριμένα βοηθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία στην τεχνική παραγωγής ερωτρήσεων νέου τύπου και την οργάνωση των προβλεπόμενων διαγωνισμάτων. Όμως, πρέπει να αξιολογούν τους μαθητές με βάση τα σημερινά διδακτικά βιβλία, τις τρέχουσες διδακτικές οδηγίες και το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο αξιολόγησης. Οπωσδήποτε, δεν ενδείκνυται η απλή αντιγραφή θεμάτων και ερωτήσεων, επειδή τα διαγωνίσματά μας πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολικής τάξης. Τα παρουσιαζόμενα θέματα μόνο ιδέες μπορούν να δώσουν.

Εάν τα σχετικά τεύχη δεν υπάρχουν πλέον στη βιβλιοθήκη του σχολείου σας μπορείτε να τα βρείτε και να τα κατεβάσετε από τον ιστότοπο του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας (www. kee.gr).

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2009 17:25  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση