ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Επίσκεψη των θεολόγων της Κρήτης στην Ιερά Μονή Κουδουμά

Επίσκεψη των θεολόγων της Κρήτης στην Ιερά Μονή Κουδουμά

E-mail Εκτύπωση

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων προγραμματίζει προσκυνηματική επίσκεψη - θεολογική ημερίδα στην Ιερά Μονή Κουδουμά, στις 30-31 Αυγούστου, και προσκαλεί τα μέλη του και τους θεολόγους της Κρήτης να συμμετέχουν. Ακουλουθεί σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ.

"Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευχόμαστε καλό Δεκαπενταύγουστο, καλή πορεία προς την πανεύφημο εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμός μας, με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, προγραμματίζει στις 30 και 31 Αυγούστου 2015 προσκυνηματική επίσκεψη και θεολογική ημερίδα στην Ιερά Μονή Κουδουμά, η οποία αποδέχθηκε ευγενικά το αίτημά μας για φιλοξενία της εκδήλωσης. Εντάξαμε την εκδήλωση αυτή στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, ανταποκρινόμενοι στο ενδιαφέρον πολλών συναδέλφων οι οποίοι δεν έχουν επισκεφθεί την Ιερά Μονή Κουδουμά. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 30 Αυγούστου:  Άφιξη στην Ιερά Μονή Κουδουμά το απόγευμα. Φιλοξενία-διανυκτέρευση στον ξενώνα της Ιεράς Μονής.

Δευτέρα 31 Αυγούστου: Θα ξεκινήσουμε με Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσουν ξενάγηση στην Ιερά Μονή και θεολογικές εργασίες, με σύντομες εισηγήσεις από συναδέλφους που επιθυμούν να παρουσιάσουν (10-15΄) ένα επίκαιρο θεολογικό θέμα  και συζήτηση. Αναχώρηση από την Ιερά Μονή αργά το απόγευμα.

Η ιστορική Ιερά Μονή Κουδουμά βρίσκεται στα νότια παράλια της Κρήτης, στην ακτογραμμή του Λιβυκού πελάγους, στην  περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. Επανιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνος από τους αυταδέλφους οσίους Παρθένιο και Ευμένιο και έκτοτε λειτουργεί ως κοινοβιακή. Το καθολικό της Ιεράς Μονής είναι αφιερωμένο  στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Από το Ηράκλειο απέχει 2-2,5 ώρες, μια διαδρομή 80 περίπου χιλιομέτρων, όπου τα τελευταία 24 χιλιόμετρα είναι βατός χωματόδρομος που ξεκινά από το χωριό Στέρνες (περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.imkoudouma.gr).

Λόγω της σχετικής δυσκολίας της διαδρομής, για όσους επιθυμούν και με επιβάρυνση του εισιτηρίου, θα υπάρξει δυνατότητα ομαδικής μετάβασης με κατάλληλα μικρά λεωφορεία, που θα καλύψουν τη διαδρομή από το Ηράκλειο (εναλλακτικά, για όσους εξυπηρετούνται περισσότερο, από το χωριό Στέρνες της Μεσαράς) μέχρι την Ιερά Μονή. Για τις λεπτομέρειες της αναχώρησης θα ακολουθήσει διεξοδική ενημέρωση, μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στην εκδήλωση παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://goo.gl/p9UcNz. Εναλλακτικά, εάν έχετε δυσκολία πρόσβασης στο διαδίκτυο, μπορείτε να απευθύνεστε στους αντιπροσώπους του Συνδέσμου ανά περιφερειακή ενότητα ως εξής:

  1. Νικόλαο Χριστοδουλάκη, τηλ. 28210 98862 και 6974567889 οι θεολόγοι του Ν. Χανίων.
  2. Θεόδωρο Ρηγινιώτη, τηλ. 28310 29026 και 6972104422, του Ν. Ρεθύμνης.
  3. π. Ανδρέα Καλιοντζάκη, τηλ. 2810 751641 και 6945931356, του Ν. Ηρακλείου.
  4. π. Κων/νο Χαλκιαδάκη, τηλ. 28410 83239, και 6972891316, του Ν. Λασιθίου.

Ζητούμε την προσοχή σας στα παρακάτω:

-  Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20 Αυγούστου 2015.

-  Μη λησμονήσετε να δηλώσετε εάν θέλετε να παρουσιάσετε μια σύντομη εισήγηση, με επίκαιρο εκκλησιαστικό θέμα ή γύρω από το θεολογικό, ποιμαντικό και εκπαιδευτικό έργο μας, καθώς επίσης εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο από το Ηράκλειο ή από το χωριό Στέρνες.

-  Η αποστολή της παρούσας ενημέρωσης θα γίνει κυρίως μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και γι’ αυτό παρακαλούμε να προωθήσετε το παρόν έγγραφο και να ενημερώσετε όσους συναδέλφους μπορείτε.

-  Επισημαίνουμε με έμφαση και παρακαλούμε θερμά: Σε περίπτωση ακύρωσης μιας συμμετοχής, είναι απόλυτα αναγκαίο να ενημερώνεται εγκαίρως το Συμβούλιο, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την αναχώρηση. Η συνέπειά μας στο θέμα αυτό είναι επιβεβλημένη για τον προγραμματισμό της φιλοξενίας ενώ σε αντίθετη περίπτωση ανακύπτουν σοβαρά προβλήματα.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για όλους η κοινή σύναξη, για να έχουμε την ευκαιρία να συνεορτάσουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις για το θεολογικό, ποιμαντικό και εκπαιδευτικό έργο μας.

Ευχόμαστε από καρδιάς η Θεοτόκος να ευλογεί τη ζωή και το έργο σας".

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Αύγουστος 2015 09:55  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση