ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Επιμορφωτικές δειγματικές διδασκαλίες για θεολόγους εκπαιδευτικούς

Επιμορφωτικές δειγματικές διδασκαλίες για θεολόγους εκπαιδευτικούς

E-mail Εκτύπωση

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παιδαγωγικών συναντήσεών μας σε ολόκληρη την Κρήτη, σας ενημερώνω ότι προγραμματίζεται η υλοποίηση μιας σειράς από επιμορφωτικές δειγματικές διδασκαλίες στην τάξη, οι οποίες θα γίνουν σε διάφορες πόλεις της Κρήτης, κατά την περίοδο από Δεκέμβριο 2015 έως Μάρτιο 2016. Λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν οι συνθήκες της σχολικής τάξης, κάθε μάθημα  θα παρακολουθήσει μικρή ομάδα εκπαιδευτικών.

Οι δειγματικές διδασκαλίες που θα πραγματοποιηθούν από τον Σχολικό Σύμβουλο θα συνδυαστούν με ομαδοσυνεργατικό σεμινάριο, με θέμα «Τεχνικές διδασκαλίας για τη διερευνητική και βιωματική μάθηση», στο οποίο θα γίνεται εισαγωγική παρουσίαση και επεξεργασία των διδακτικών τεχνικών που θα αξιοποιηθούν στην τάξη. Τα σεμινάρια θα μπορούν να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν θα παρακολουθήσουν τις διδασκαλίες.

Τόσο για τα σεμινάρια όσο και για τις διδασκαλίες θα οργανωθούν μικρές ομάδες εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

α) Ως προς το σεμινάριο

  • Βιωματική γνωριμία με επιλεγμένες διδακτικές τεχνικές, για τη διερευνητική, συνεργατική και βιωματική μάθηση.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων σχεδιασμού της διδασκαλίας.
  • Ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων.

α) Ως προς την υλοποίηση των διδασκαλιών

  • Επίδειξη διερευνητικών, συνεργατικών και βιωματικών διδακτικών τεχνικών.
  • Διάδοση καλών πρακτικών στη διδασκαλία.
  • Προώθηση της συνεργατικότητας μεταξύ των εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής δράσης.

Δειγματικές διδασκαλίες μπορούν να πραγματοποιήσουν και όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν. Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να διδάξουν δεν δεσμεύονται από τους παραπάνω στόχους τους οποίους μπορούν να εφαρμόσουν εάν θέλουν. Εναλλακτικά, μπορούν να παρουσιάσουν μια δική τους διδακτική πρόταση ή καλή πρακτική, να μοιραστούν με άλλους συναδέλφους τις εμπειρίες τους από ένα σύνηθες καθημερινό μάθημα ή από τη διαχείριση μιας δύσκολης τάξης κ.ά.  Επιπλέον, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για υλοποίηση της διδασκαλίας τους σε οποιαδήποτε ημερομηνία κατά την περίοδο από Δεκέμβριο 2015 έως Μάρτιο 2016.

Για την οργάνωση του προγράμματος των διδασκαλιών, παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να διδάξουν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , δηλώνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Στοιχεία επικοινωνίας.
  2. Σχολική μονάδα στην οποία υπηρετούν και θα διδάξουν.
  3. Χρονική περίοδο που μπορούν να διδάξουν.
  4. Εάν είναι εφικτό, τάξη και διδακτική ενότητα (το στοιχείο αυτό μπορεί να τροποποιηθεί αργότερα).

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διδασκαλίες, θα ανακοινώνονται σταδιακά οι φάσεις του προγράμματος (ημερομηνίες σεμιναρίων και διδασκαλιών), καθώς θα υλοποιείται ανά περιοχή της Κρήτης, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση