ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Δράσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

Δράσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης παραλάβαμε σύντομη ενημέρωση για προγράμματα, συνέδρια και δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται φέτος και κατά την προσεχή περίοδο. Αυτές είναι:

  1. Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, θα υπογραφεί η ιδρυτική πράξη της Εταιρείας Λαϊκής Βάσης για την Ενέργεια,  ύστερα από μία συνεχή και επίμονη ενημέρωση των πολιτών της Κρήτης, σχετικά με τα οφέλη από τις ήπιες μορφές ενέργειας, τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες (αφίσα). Την προσπάθεια αυτή υιοθέτησαν δύο υγιείς συνεταιριστικές δράσεις η Τράπεζα Χανίων και η ΕΤΑΝΑΠ. Τα επόμενα χρόνια, μετά και από τις αποφάσεις στο Παρίσι, θα είναι στην επικαιρότητα το ενεργειακό με ότι αυτό συνεπάγεται. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί κατ’ εξοχήν την Εκκλησία, αλλά και τις σχολικές κοινότητες με τον ‘βομβαρδισμό’ των μαθητών για το περιβάλλον χωρίς έμπρακτες δράσεις.
  2. Από 16-22 Αυγούστου θα λειτουργήσει το πρώτο ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με θέμα: ΓΛΩΣΣΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΜΜΕ.(Δείτε εδώ:  Δελτίο Τύπου, αφίσα)
  3. Από 1-3 Απριλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συνέδριο, με θέμα «Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας στην ελληνική επικράτεια», υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Κρήτης.
  4. Από 8-11 Μαΐου, Συνέδριο με θέμα: «Ορθοδοξία και Λογοτεχνία». Ήδη υπάρχει συμμετοχή από πολλούς εκπαιδευτικούς και ευχή όλων είναι να συμμετάσχουν περισσότεροι.
  5. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους υλοποιείται πρόγραμμα με θέμα τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, το οποίο σημειώνει επιτυχία όπως και τα αντίστοιχα για τον Καζαντζάκη και Πρεβελάκη.
  6. Τέλος ετοιμάζονται δράσεις για το προσφυγικό ζήτημα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα για υλοποίηση εκδήλωσης διαλόγου με θέμα την ετοιμαζόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 17:46  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση