ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Ψήφισμα για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου

Ψήφισμα για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου

E-mail Εκτύπωση

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων με οδύνη πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια τελευτή εν Κυρίω του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Ο εκλιπών ήταν διακεκριμένος ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και της Εκκλησίας Κρήτης. Υπήρξε άξιος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, προσηλωμένος στις αξίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας Κρήτης. Εργάστηκε με ζήλο, αλλά αθόρυβα, για τη διαποίμανση του ποιμνίου του, για την προαγωγή της εκκλησιαστικής και πνευματικής παράδοσης του τόπου, για την πρόοδο  και αύξηση των ιερών καθιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, καθώς επίσης για την ίδρυση σύγχρονων δομών που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ποιμαντικές ανάγκες. Υπήρξε φιλοκαλικός, φιλακόλουθος, φιλομόναχος, ιεροπρεπής,  ασκητικός. Πάντοτε ήταν ταπεινός, πράος, ειρηνικός, απλούς, προσηνής, δημιουργικός. Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός και σεβαστός από όλους.

Οι θεολόγοι της Κρήτης είμαστε ευγνώμονες για την πλούσια και έμπρακτη αγάπη του. Ιδιαιτέρως αναφερόμαστε στην οργάνωση και φιλοξενία συνεδρίων του Παγκρήτιου Συνδέσμου και άλλων πνευματικών εκδηλώσεων υψηλού κύρους στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Αγαπούσε και τιμούσε τους θεολόγους, ενθάρρυνε τα ενδιαφέροντα και τη διακονία τους, στήριζε και πρόβαλλε το έργο τους, ενδιαφερόταν για τις οικογένειες και τα προβλήματά τους. Διατηρούσε στενό σύνδεσμο με τα σχολεία της περιοχής του, τα οποία επισκεπτόταν, προσφέροντας ως δώρα στους μαθητές εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς επίσης τις νουθεσίες του.

Παρά την πρόωρη και αδόκητη διακοπή της επί γης παρουσίας  του, άφησε αξιόλογο έργο στη Μητρόπολή του και την Εκκλησία της Κρήτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομοφώνως τα παρακάτω:

  1. Να εκφράσει συλλυπητήριες ευχές στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και στους οικείους του εκλιπόντος Ιεράρχου.
  2. Να δημοσιευθεί το παρόν στα μέσα ενημέρωσης.
  1. Να συμμετέχει σύσσωμο στην εξόδιο Ακολουθία και στις εκδηλώσεις πένθους της Εκκλησίας.

Ευχόμαστε ο Κύριος Ιησούς Χριστός να τον κατατάξει στη Χώρα των Ζώντων και να αναδείξει τη μνήμη του αιώνια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Στριλιγκάς                                            Ιορδάνα Δούκη

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση