ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Παγκρήτιο Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η σύγκληση και οι αποφάσεις-κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη»

Παγκρήτιο Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η σύγκληση και οι αποφάσεις-κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη»

E-mail Εκτύπωση

O Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, διοργανώνει Παγκρήτιο Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η σύγκληση και οι αποφάσεις-κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας, στο Κολυμπάρι, στις 25-26 Νοεμβρίου 2016.

Η Συνέδριο τελεί υπό τη Σεπτή Ευλογία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, προς την οποία εκφράζουμε την ευχαριστία μας, αφενός για την Ευλογία της και αφετέρου επειδή, κατόπιν του αιτήματός μας να ορίσει εισηγητή εκ των Σεβασμιωτάτων Μελών Αυτής, όρισε ως συμμετέχοντα ομιλητή τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Επιπροσθέτως, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ζητήσει τη Σεπτή Ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Βασικοί στόχοι του Συνεδρίου μας είναι οι κληρικοί και οι εκπαιδευτικοί θεολόγοι της Κρήτης και οι λοιποί σύνεδροι:

  1. Να ενημερωθούμε γύρω τις αποφάσεις-κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και να μελετήσουμε ειδικές πτυχές τους.
  2. Να συζητήσουμε για τη σημασία τους για την Εκκλησία και τα μέλη της, την κοινωνία, τον τόπο μας και τον κόσμο ολόκληρο.
  3. Να διερευνήσουμε τις προεκτάσεις τους ως προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας, τη δυναμική του διορθόδοξου διαλόγου και την περαιτέρω πορεία του.
  4. Να εξετάσουμε την αποστολή της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο και τις αντίστοιχες ευθύνες των χριστιανών και να προβληματιστούμε ως προς την αντιμετώπιση επίκαιρων προκλήσεων, με αφετηρία τις αποφάσεις της Συνόδου.

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι:

  1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
  2. Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος Ι. Μονής Ιβήρων.
  3. Γρηγόριος Λαρεντζάκης, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Γκρατς Αυστρίας.
  4. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
  5. Θανάσης Παπαθανασίου, Δρ. Θεολογίας, Αρχισυντάκης του Περιοδικού «Σύναξη».
  6. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.
  7. Ιωάννης Λίλης, Λέκτορας Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.
  8. Γεώργιος Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων.

Για τους θεολόγους που προέρχονται από τις ανατολικές επαρχίες της Κρήτης, καταβάλλουμε προσπάθεια για εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης προς και από την Ορθόδοξο Ακαδημία, με λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο. Προϋπόθεση της πραγματοποίησης του δρομολογίου είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επαρκή αριθμό θεολόγων. Τη φιλοξενία των εργασιών και τη διατροφή των συνέδρων θα καλύψει η Ορθόδοξος Ακαδημία  Κρήτης, ενώ  σε όσους προέρχονται από μακρινές αποστάσεις, επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα διανυκτέρευσης στις εγκαταστάσεις της. Για τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό της εκδήλωσης, είναι σημαντικό ανεξαιρέτως όλοι όσοι θα συμμετέχουμε να δηλώσουμε συμμετοχή στους εκπροσώπους του Συνδέσμου, το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου 2016, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://goo.gl/M82oUv ή στους εκπροσώπους του Συνδέσμου μας, ανά περιφερειακή ενότητα, ως εξής:

  1. Νικόλαο Χριστοδουλάκη, τηλ. 28210 98862 και 6974567889 οι θεολόγοι του Ν. Χανίων.
  2. Θεόδωρο Ρηγινιώτη, τηλ. 28310 29026 και 6972104422, του Ν. Ρεθύμνης.
  3. π. Ανδρέα Καλιοντζάκη, τηλ. 2810 751641 και 6945931356, του Ν. Ηρακλείου.
  4. π. Κων/νο Χαλκιαδάκη, τηλ. 28410 83239, και 6972891316, του Ν. Λασιθίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης ή μεταβολής της δήλωσης συμμετοχής, χρειάζεται οπωσδήποτε να ενημερωθεί τηλεφωνικά το Διοικητικό Συμβούλιο, το αργότερο πέντε ημέρες πριν το Συνέδριο.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση όλων κατά την έναρξη των εργασιών, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, ώρα 17.00. Λήξη εργασιών, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, ώρα 14.00.

Επισυνάπτουμε πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου

Ο Πρόεδρος

Η Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Στριλιγκάς

Ιορδάνα Δούκη
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 22:26  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση