ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Οδηγίες για την αξιολόγηση των μαθητών στα Θρησκευτικά του ΕΠΑΛ

E-mail Εκτύπωση

Σε συνέχεια της εγκυκλίου Φ4/177399/Δ4/22-10-2018, που αφορούσε στην προώθηση τροποποίησης του Π.Δ. 40/2018 (Α΄ 76) για την αξιολόγηση των μαθητών των ΕΠΑ.Λ., το Υπουργείο Παιδείας έστειλε αναλυτικότερες Οδηγίες γύρω από τις αναμενόμενες αλλαγές και τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στα μαθήματα των ΕΠΑ.Λ.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα που αφορά στα Θρησκευτικά

 

Διδακτικές Οδηγίες για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο ΕΠΑ.Λ. (2018-19)

E-mail Εκτύπωση

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ3/149327/Δ4/11-09-2018 του ΥΠ.Π.Ε.Θ., στα Θρησκευτικά του Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2018-2019: «ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν ορισθεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το με αριθ. πρωτ. 168781/Δ2/09-10-17 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ σχετικά με τις «Οδηγίες Διδασκαλίας για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια για το σχολικό έτος 2017-2018».

Δείτε το τελευταίο έγγραφο στη διεύθυνση: http://theologoi-kritis.sch.gr/docs/lykeio/odigies_GEL_2017_18.pdf

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 12:30
 

Ευλογημένο Δωδεκαήμερο

E-mail Εκτύπωση

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Του Πρωτ. Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη

Ήδη χρονικά, από το τέλος της εβδομάδος, εισερχόμεθα στο ευλογημένο Δωδεκαήμερο. Και για να είναι ευλογημένο πρέπει να γνωρίζομε τί είναι, πῶς καθιερώθηκε από την Εκκλησία μας και πώς πρέπει να το εορτάζομε. Λέμε, λοιπόν, ότι Δωδεκαήμερο καλείται το χρονικό διάσημα μεταξύ των μεγάλων ακινήτων εορτών των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου) και των Θεοφανίων (6. Ιανουαρίου).

1.Για να κατανοήσομε τις δύο αυτές μεγάλες Δεσποτικές εορτές πρέπει να τις συσχετίσομε με εκείνη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο  εορτασμός του Ευαγγελισμού θεσπίστηκε τον 3ο αιώνα, το έτος 243, για την 25η Μαρτίου, επειδή η ημερομηνία αυτή εκλαμβανόταν ήδη ως ημέρα της εαρινής ισημερίας. Η ημέρα εκείνη «ἐθεωρεῖτο ὑπὸ τὴν ἐπίδρασιν τῶν Ἰουδαίων καὶ μάλιστα τοῦ φιλοσόφου Φίλωνος, η πρώτη ἡμέρα τῆς δημιουργίας».

Γι’ αυτό  αντίστοιχα η Εκκλησία εισήγαγε την εορτή του Ευαγγελισμού, ως ημέρα της αναδημιουργίας του κόσμου και ανακαινίσεως του ανθρώπου.

Περισσότερα...
 

ΥΠΑΙΘ: Εορτή Τριών Ιεραρχών

E-mail Εκτύπωση

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Δείτε την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 13:15
 

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών των σχολείων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη συγχώρηση

E-mail Εκτύπωση

H Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Συντονιστή Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01 κ. Γεώργιο Στριλιγκά και με την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη Συγχώρεση», τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00-20:30 με εισηγήτρια την Δρ. Πέλη Γαλίτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλο, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison των ΗΠΑ.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9). Στο Σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν έως σαράντα (40) εκπαιδευτικοί. Το επιμορφωτικό σεμινάριο στηρίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. (Αρ. Πρωτ. Φ.2.1/ΜΓ/65067/Δ7/9-09-2021) πρόγραμμα διαχείρισης του θυμού, της απόρριψης και κάθε άλλου αρνητικού συναισθήματος το οποίο προκύπτει μετά από μια μικρή ή μεγάλη τραυματική εμπειρία με τίτλο: «Εκπαίδευση στη συγχώρηση».

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση