ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Επιμορφωτικές συναντήσεις για νεοδιορισθέντες και αναπληρωτές θεολόγους εκπαιδευτικούς

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι

Θερμά συγχαρητήρια για την τοποθέτησή σας στην περιφέρεια ευθύνης μου. Εύχομαι από καρδιάς καλή θητεία, καλή χρονιά, καλή δύναμη στο έργο σας.

Σας προσκαλώ στην πρώτη μας επιμορφωτική/ενημερωτική συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α. Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 11:00-14:00: Για τους νεοδιόριστους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Δ/νσεων Ηρακλείου και Λασιθίου.

Β. Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 11:00-14:00: Για τους νεοδιόριστους, αναπληρωτές, ωρομίσθιους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Δ/νσεων Ρεθύμνου και Χανίων.

Θεματολογία των συναντήσεων: Αλληλογνωριμία, διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών, προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά.

Οι πρώτες αυτές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. Για να συνδεθείτε, αναζητείστε τη διαδικτυακή διεύθυνση στο έγγραφο το οποίο έχει σταλεί στο σχολείο σας.

Οι συναντήσεις απευθύνονται προς  νεοδιορισθέντες μόνιμους και αναπληρωτές θεολόγους εκπαιδευτικούς, καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην περιοχή ευθύνης με μετάταξη, μετάθεση κλπ. Εάν κάποιος εκπαιδευτικός κωλύεται να λάβει μέρος στη συνάντηση της περιοχής του, μπορεί να συμμετέχει εναλλακτικά στην άλλη συνάντηση. Οι συναντήσεις γίνονται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Εύχομαι προς όλες και όλους καλό ξεκίνημα, καλή χρονιά!

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

Γεώργιος Στριλιγκάς

 

Φύλο και αγιότητα

E-mail Εκτύπωση

ΦΥΛΟ & ΑΓΙΟΤΗΤΑ

1.εν αρχή...

Εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον...κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς...και έδωσε εντολή ο Θεός αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και σήμερα πληθυσιακά το βλέπουμε πως εφαρμόζεται όπου άλλες κοινωνίες έχουν υπερπληθυσμό με όλα τα επακόλουθα κι άλλες πάλι σβήνουν αργά αργά από επιλογή όχι φυσική βεβαίως αλλά εκτρώσεις και άλλες μεθόδους αντι-σύλληψης κι ας εορτάζει η εκκλησία μας τη σύλληψη του Προδρόμου εξ άκρας άρα συλλήψεως αγκαλιάζοντας τον εμβιούμενο κι εμψυχούμενο άνθρωπο... γνωστά όλα αυτά τοις πάσι αλλά πώς αυτό φαίνεται στους βίους των αγίων που είναι και κείνοι που πέτυχαν να ρθουν από το δυνάμει στο ενεργεία και από το κατ’ εικόνα στο καθ’ ομοίωση; Ενασχολούμενοι με τους βίους των αγίων από δημιουργίας κόσμου δηλαδή έως σήμερα και βεβαίως έως της συντελείας του κόσμου κι επειδή η Παράδοση παραδίδεται μέσω των αγίων αλλά και ψυχοπαιδαγωγικά είναι εκ των ων ουκ άνευ θεμάτων που αφορούν στην αγωγή του νέου ανθρώπου και την ταυτότητά του και την όλη του προσωπικότητα καίρια επηρεάζουν έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα.

Περισσότερα...
 

Εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς

E-mail Εκτύπωση

Εξ αποστάσεως επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 18:00-19:30, με θέμα:

«Ψηφιακό υλικό για τα  Θρησκευτικά: Παιδαγωγικές και Διδακτικές προσεγγίσεις»

Εισηγήτρια:

Βασιλική Μητροπούλου,

Καθηγήτρια, με ειδίκευση Παιδαγωγικά και Διδακτική των Θρησκευτικών και με χρήση ΤΠΕ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Η διεύθυνση σύνδεσης έχει αποσταλεί με σχετικό έγγραφο στις σχολικές μονάδες.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συνάντηση είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2022 08:58
 

Βιβλιοκρισία

E-mail Εκτύπωση

Παραλάβαμε και δημοσιεύουμε βιβλιοκρισία του Μιχάλη Τσακιράκη για το νέο βιβλίο "Να, πως κύλησε μια ζωή" του Γιώργου Σκλήρη, έκδοση-συνεργασία π. Σταμάτη Σκλήρη και π. Αντωνίου Μπιλάλη.

Περισσότερα...

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2022 21:13
 

Kαλώς ορίσατε στη δικτυακή τοποθεσία για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση