ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εισηγητές σε θεολογικές ημερίδες

E-mail Εκτύπωση

Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης προγραμματίζει την υλοποίηση επιστημονικών και επιμορφωτικών ημερίδων, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017, για θεολόγους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Σύγχρονη παιδεία και θρησκευτική εκπαίδευση». Οι ημερίδες προγραμματίζονται στο πλαίσιο της δυνατότητας που παρέχει, ειδικά για το τρέχον σχολικό έτος, η με αριθμ. Πρωτ. 159005/Δ2/27-09-2016 εγκύκλιος του ΥΠΠΕΘ και θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων.

Περισσότερα...
 

Εκδήλωση στην αίθουσα Ανδρόγεω: Το πένθος στη ζωή του παιδιού

E-mail Εκτύπωση

Κουβέντες για τα δύσκολα. Μοιράσματα για κείνα που πονάνε, για κείνα που με τα χρόνια γίνονται απάνεμη, σιωπηλή γωνιά της ψυχής, μνήμη δυνατή στο αφήγημα της ζωής μας. Για το πένθος, την επίπονη συναισθηματική διαδικασία, στην οποία μπαίνουμε ύστερα από μια σημαντική απώλεια, θα μιλήσουμε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

«To πένθος στη ζωή του παιδιού» ονομάζεται η Εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω) του Δήμου Ηρακλείου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 28 Νοέμβριος 2016 22:57 Περισσότερα...
 

Οι βλαβερές συνέπειες των β' & γ' αναθέσεων - μας αφορά όλους

E-mail Εκτύπωση

Το μάθημα των Θρησκευτικών φέτος βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων με βασικό θέμα τα Νέα Προγράμματα Σπουδών. Δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα στις θέσεις των  υπερασπιστών, αλλά και κατηγόρων της θεματολογίας των ΝΠΣ καθώς και του τρόπου διδασκαλίας. Ως σύλλογος έχουμε παρουσιάσει τις θέσεις μας βασιζόμενοι πάντα στην καλύτερη προσέγγιση-εφαρμογή των όποιων προγραμμάτων σπουδών καλούμαστε να διδάξουμε, όπως και στην ουσιαστική επαφή των μαθητών μας  με το πανανθρώπινο φαινόμενο της θρησκείας καθώς και την καλλιέργεια της θρησκευτικής σκέψης και κριτικής ικανότητας τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 18:44 Περισσότερα...
 

Ημερίδα για τον Φ. Ντοστογιέφσκι

E-mail Εκτύπωση

Ημερίδα, αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Φ. Ντοστογιέφσκυ, θα πραγματοποιήσει η Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου, με θέμα, «Μια Περιδιάβαση στη ζωή και στο έργο του Φ. Ντοστογιέφσκι». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.00 π.μ.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι:

α) Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ.κ. Μακάριος,

β) Η κα Τατιάνα Μπορίσοβα Διδάκτωρ Βυζαντινής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διδάσκουσα Πανεπιστημίου Αθηνών,

γ) Ο κ. Ιωάννης Λίλης Λέκτορας της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης,

δ) Ο κ. Κώστας Κωνσταντίνου ΔΦ. Φιλόλογος στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης,

ε) Ο κ. Ιωάννης Τσερεβελάκης Φιλόλογος – Θεολόγος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Την ημερίδα θα κλείσει ο Γέρων Βασίλειος Γοντικάκης, πρώην ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα ημερίδας

Τρέιλερ αφιερωμένο στην ημερίδα

Ιστοσελίδα της Ενορίας

 

Παγκρήτιο Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η σύγκληση και οι αποφάσεις-κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη»

E-mail Εκτύπωση

O Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, διοργανώνει Παγκρήτιο Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Η σύγκληση και οι αποφάσεις-κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας, στο Κολυμπάρι, στις 25-26 Νοεμβρίου 2016.

Η Συνέδριο τελεί υπό τη Σεπτή Ευλογία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, προς την οποία εκφράζουμε την ευχαριστία μας, αφενός για την Ευλογία της και αφετέρου επειδή, κατόπιν του αιτήματός μας να ορίσει εισηγητή εκ των Σεβασμιωτάτων Μελών Αυτής, όρισε ως συμμετέχοντα ομιλητή τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Επιπροσθέτως, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ζητήσει τη Σεπτή Ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 22:26 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση