ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Εκδήλωση Βιβλιοπαρουσίασης: Χρ. Φραδέλλου, Ισλαμικές αδελφότητες στην τουρκοκρατούμενη Κρήτη

E-mail Εκτύπωση

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις CaptainBook.gr το βιβλίο του Χρήστου Φραδέλλου, θεολόγου, «Ισλαμικές Αδελφότητες στην Τουρκοκρατούμενη Κρήτη». Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε ανοικτή εκδήλωση του εκδοτικού οίκου σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου (Αντ. Γιάνναρη 2, Χανιά).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

- π. Φιλόθεος Φάρος, συγγραφέας

- κ. Φαίδων Παπαδόπουλος, θεολόγος-θρησκειολόγος

- κ. Μανώλης Μανούσακας, ιστορικός ερευνητής

Την παρουσίαση θα συντονίσει η κ. Σταυρούλα Σακελλαρίου, φιλόλογος ειδικής αγωγής.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 00:29 Περισσότερα...
 

Επιμοιρφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Π.Ε.: Θρησκευτική Εκπαίδευση στο Σύγχρονο Σχολείο

E-mail Εκτύπωση

Eπιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Θρησκευτική Εκπαίδευση στο Σύγχρονο Σχολείο», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου. Η ημερίδα οργανώνεται από τον Αντώνιο Μπερκούτη, Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. 2ης περιφέρειας Ρεθύμνου και απευθύνεται στους δασκάλους των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων όλων των σχολείων της 2ης περιφέρειας εκτός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιπόπουλου. Προσκεκλημένος εισηγητής ο Γεώργιος Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το παιδαγωγικό πλαίσιο της σύγχρονης  θρησκευτικής εκπαίδευσης και η επικαιροποίηση των γνώσεών τους σε ζητήματα διδακτικής των Θρησκευτικών.

Περισσότερα...
 

Ἐκδήλωση Βιβλιοπαρουσίασης: Ἰω. Κανιολάκη, Θείου ἔρωτος Ἱεραί Ἀκολουθίαι, Θεολογική καί λειτουργική ἑρμηνευτική τῶν Ἀκολουθιῶν τοῦ Νυμφίου

E-mail Εκτύπωση

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων παρουσιάζει τό Βιβλίο τοῦ Θεολόγου καθηγητή Ἰωάννη Κανιολάκη «ΘΕΙΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΙΕΡΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΙ, Θεολογική καί λειτουργική ἑρμηνευτική τῶν Ἀκολουθιῶν τοῦ Νυμφίου», τήν Κυριακή 17  ΑΠΡ. 2016 και ὥρα 12.00 στό Σπίτι του Πολιτισμοῦ Ρεθύμνου.

Τό βιβλίο θά παρουσιάσουν ὁ Καθηγητής καί Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας τοῦ ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Σκαλτσής καί ὁ Καθηγητής τῆς Πατριαρχικῆς Ἀνώτατης Ἐκκλ. Ἀκαδημίας Κρήτης  κ. Ἰωάννης Λίλης.

Χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Πρόεδρος τοῦ ΠΣΘ καί Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης κ. Γ. Στριλιγκάς.

Ἡ χορωδία ‘ΠΑΥΛΟΣ ΒΛΑΣΤΟΣ’  θά ψάλλει ὕμνους ἀπό τίς Ἀκολουθίες τοῦ Νυμφίου ὑπό τήν Δ/νση τοῦ Πρωτοψάλτη κ. Ἀντ. Μιχελουδάκη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 13:53 Περισσότερα...
 

Θεολογική ημερίδα για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ρέθυμνο

E-mail Εκτύπωση

Παγκρήτια θεολογική ημερίδα με θέμα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας» προγραμματίζει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, το Σάββατο 16 Aπριλίου 2016, ώρα 18.00-20.40, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στο Ρέθυμνο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πραγματοποιείται με τη στήριξη και φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Όπως είναι γνωστό, η Ορθόδοξη Εκκλησία προσμένει τη μεγάλη ιστορική στιγμή να συνέλθει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, από 16-27 Ιουνίου, στην Κρήτη. Η σύγκληση της Συνόδου είναι σπουδαίο εκκλησιαστικό γεγονός το οποίο ανέμεναν οι χριστιανοί επί αιώνες. Η τιμή και η ευθύνη για την Εκκλησία της Κρήτης είναι μεγάλη, αφού η Σύνοδος πρόκειται να συνέλθει στη Μεγαλόνησο. Όπως έχει αποφασιστεί κατά τις προσυνοδικές διασκέψεις και τη σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου, τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο είναι: α) Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον, β) Το μυστήριον του Γάμου και τα κωλύματα αυτού, γ) Το αυτόνομον και ο τρόπος ανακηρύξεως αυτού, δ) Η σπουδαιότης της νηστείας και η τήρησις αυτής σήμερον, ε) Η αποστολή της Εκκλησίας εν τω συγχρόνω κόσμω, στ) Η Ορθόδοξος διασπορά.

Ο Σύνδεσμος των θεολόγων της Κρήτης, με την ευλογία και τη στήριξη της ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, προγραμματίζει την ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των θεολόγων και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας για τη σπουδαιότητα του γεγονότος και τη σημασία του για την Εκκλησία και τον κόσμο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Απρίλιος 2016 22:09 Περισσότερα...
 

Πρόγραμμα 2ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου του ΙΑΚΕ

E-mail Εκτύπωση

Δημοσιεύτηκε  το τελικό πρόγραμμα του 2ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή και θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης».

Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου εντάσσονται εισηγήσεις από προσκεκλημένους εισηγητές, θεματικά Συμπόσια, εξειδικευμένα σεμινάρια και εργαστήρια, καθώς επίσης εισηγήσεις και ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν σε παράλληλες συνεδρίες και αναρτημένες ανακοινώσεις, οι οποίες συνολικά υπερβαίνουν τις διακόσιες.

Το Συνέδριο οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο της Κρήτης από 1 έως και 3 Απριλίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: iake.weebly.com

Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου…

Πληροφορίες για το 1ο Σεμινάριο Ειδίκευσης

Πληροφορίες για το 2ο Σεμινάριο Ειδίκευσης

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 Μάρτιος 2016 14:20
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση