ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Επιμορφωτικές διδασκαλίες και σεμινάριο για θεολόγους στα Χανιά

E-mail Εκτύπωση

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επιμορφωτικών διδασκαλιών και σεμιναρίων, σε διάφορες πόλεις της Κρήτης, που υλοποιείται από τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Κρήτης από τον Δεκέμβριο 2015, με ανάλογες δράσεις στα Χανιά, για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της  περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 16:59 Περισσότερα...
 

Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

E-mail Εκτύπωση

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 θα γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων στον χώρο του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ακολουθεί παρακάτω η πρόσκληση-ενημέρωση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων:

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 16:09 Περισσότερα...
 

Μαθητικές εργασίες από το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση

Σχολική ομάδα από το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας έστειλε για την ιστοσελίδα μας τις μαθητικές εισηγήσεις που ετοιμάστηκαν για το 2ο Θεολογικό Μαθητικό Συνέδριο του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά όλα τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος στη δραστηριότητα, καθώς επίσης τους καθηγητές τους κ. Δημήτριο Χοϊλού, θεολόγο, και Αλέξανδρο Ξένο, φιλόλογο.

Δείτε την εργασία των παιδιών:

ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ​

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016 10:19
 

Θρησκευτική Εκπαίδευση στο Σύγχρονο Σχολείο: Επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης

E-mail Εκτύπωση

Η Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης της 9ης Περιφέρειας Ηρακλείου κ. Ανδρονίκη Σπαθαράκη και η Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης της 5ης Περιφέρειας Ηρακλείου κ. Στέλα Κουτσουράκη, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς τους,  οργανώνουν επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Θρησκευτική Εκπαίδευση στο Σύγχρονο Σχολείο», με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Στριλιγκά, Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων.

Στόχοι των σεμιναρίων είναι η διερεύνηση του παιδαγωγικού πλαισίου λειτουργίας της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο ελληνικό σχολείο και η εξέταση καλών πρακτικών σε ζητήματα διδακτικής των Θρησκευτικών.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.30-14.00 για τους/τις δασκάλους/ες της ΣΤ΄ τάξης
  • την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.30-14.00 για τους/τις δασκάλους/ες της Ε΄ τάξης
  • την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.30-14.00 για τους/τις δασκάλους/ες της Δ΄ τάξης
  • την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στις 11.30-14.00 για τους/τις δασκάλους/ες της Γ΄ τάξης

Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο 41ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου (Μελετίου Πηγά 63, Ηράκλειο Κρήτης).

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016 10:08
 

Δράσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης παραλάβαμε σύντομη ενημέρωση για προγράμματα, συνέδρια και δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται φέτος και κατά την προσεχή περίοδο. Αυτές είναι:

  1. Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, θα υπογραφεί η ιδρυτική πράξη της Εταιρείας Λαϊκής Βάσης για την Ενέργεια,  ύστερα από μία συνεχή και επίμονη ενημέρωση των πολιτών της Κρήτης, σχετικά με τα οφέλη από τις ήπιες μορφές ενέργειας, τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες (αφίσα). Την προσπάθεια αυτή υιοθέτησαν δύο υγιείς συνεταιριστικές δράσεις η Τράπεζα Χανίων και η ΕΤΑΝΑΠ. Τα επόμενα χρόνια, μετά και από τις αποφάσεις στο Παρίσι, θα είναι στην επικαιρότητα το ενεργειακό με ότι αυτό συνεπάγεται. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί κατ’ εξοχήν την Εκκλησία, αλλά και τις σχολικές κοινότητες με τον ‘βομβαρδισμό’ των μαθητών για το περιβάλλον χωρίς έμπρακτες δράσεις.
  2. Από 16-22 Αυγούστου θα λειτουργήσει το πρώτο ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με θέμα: ΓΛΩΣΣΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΜΜΕ.(Δείτε εδώ:  Δελτίο Τύπου, αφίσα)
  3. Από 1-3 Απριλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδικό Συνέδριο, με θέμα «Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας στην ελληνική επικράτεια», υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Κρήτης.
  4. Από 8-11 Μαΐου, Συνέδριο με θέμα: «Ορθοδοξία και Λογοτεχνία». Ήδη υπάρχει συμμετοχή από πολλούς εκπαιδευτικούς και ευχή όλων είναι να συμμετάσχουν περισσότεροι.
  5. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους υλοποιείται πρόγραμμα με θέμα τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, το οποίο σημειώνει επιτυχία όπως και τα αντίστοιχα για τον Καζαντζάκη και Πρεβελάκη.
  6. Τέλος ετοιμάζονται δράσεις για το προσφυγικό ζήτημα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Επίσης, εξετάζεται η δυνατότητα για υλοποίηση εκδήλωσης διαλόγου με θέμα την ετοιμαζόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2016 17:46
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση