ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Νέες παιδαγωγικές συναντήσεις για θεολόγους καθηγητές

E-mail Εκτύπωση

Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων περιφέρειας Κρήτης προγραμματίζει νέες παιδαγωγικές συναντήσεις με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς (Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ.), με θέμα α) Προγραμματισμός του διδακτικού έργου σχολ. έτους 2015-16, β) προτάσεις πολυτροπικής διδασκαλίας στα Θρησκευτικά, γ) εγκεκριμένες ψηφιακές εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες της εκπαίδευσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 09:26 Περισσότερα...
 

Ψήφισμα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων για την εκδημία του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου

E-mail Εκτύπωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων, οι θεολόγοι της Κρήτης, με πολλή οδύνη πληροφορηθήκαμε την εκδημία προς τον Κύριο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Ο εκλιπών ήταν διακεκριμένος ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και ειδικότερα της Εκκλησίας Κρήτης, άξιος ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, αποτελεσματικός και δημιουργικός εκκλησιαστικός ηγέτης, λόγιος θεολόγος και εκκλησιαστικός συγγραφέας. Ήταν προσηλωμένος στις αξίες της πνευματικής παράδοσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης. Εργάστηκε με όραμα και ζήλο για την προαγωγή της εκκλησιαστικής και πνευματικής παράδοσης του τόπου μας. Ήταν ιεροπρεπής, ασκητικός, ειρηνικός, προσηνής και αγαπητός σε όλους. Διακρινόταν από εκκλησιαστική παρρησία, ευθυκρισία και σθένος κατά την πολυσχιδή διακονία και μαρτυρία του.

Οι θεολόγοι της Κρήτης είμαστε ευγνώμονες για την έμπρακτη αγάπη του, την οποία εκδήλωνε ποικιλοτρόπως. Ιδιαιτέρως αναφερόμαστε στην οργάνωση και φιλοξενία συνεδρίων του Συνδέσμου και άλλων πνευματικών εκδηλώσεων υψηλού κύρους στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου. Αγαπούσε όλους τους θεολόγους, ενθάρρυνε τα ενδιαφέροντά τους και τη διακονία τους, καθώς επίσης ενδιαφερόταν πάντοτε για τα ζητήματα γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Παρά την πρόωρη και αδόκητη διακοπή της εν ζωή προσφοράς του, άφησε αξιόλογο έργο στη Μητρόπολή του και την Εκκλησία της Κρήτης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2015 12:07 Περισσότερα...
 

Ανακοίνωση 2ου Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

E-mail Εκτύπωση

Μετά την πολύπλευρη επιτυχία του 1ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Το σύγχρονο σχολείο μέσα από το πρίσμα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών: Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική», που πραγματοποιήθηκε . στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 24-26 Απριλίου 2015, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στην επιστημονική κοινότητα αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι προγραμματίζει την οργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή με θέμα:

«Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης»

Περισσότερα...

 

Παιδαγωγικές συναντήσεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς

E-mail Εκτύπωση

Ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων περιφέρειας Κρήτης προγραμματίζει παιδαγωγικές συναντήσεις με τους θεολόγους εκπαιδευτικούς (Ημερήσιων και Εσπερινών  Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ.), με θέμα  α) Προγραμματισμός του διδακτικού έργου σχολ. έτους 2015-16, β) προτάσεις πολυτροπικής διδασκαλίας στα Θρησκευτικά, γ) εγκεκριμένες ψηφιακές εφαρμογές και διαδικτυακές υπηρεσίες της εκπαίδευσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 19:43 Περισσότερα...
 

Ανακοίνωση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων για το ζήτημα της απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Πρόσφατα είδε το φως τη δημοσιότητας ανακοίνωση της ΟΛΜΕ (25/9/2015) σχετικά με το ζήτημα της  απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών. Για το θέμα που ανέκυψε θεωρούμε χρήσιμες τις παρακάτω επισημάνσεις:

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2015 19:44 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση