ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης: Ιωάννη Νεονάκη, Το ευσεβές γένος των Ρωμηών

E-mail Εκτύπωση

Την Κυριακή 14 Ιουνίου, ώρα 19:00, θα παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, το νέο βιβλίο του Ιωάννη Κ. Νεονάκη "Το ευσεβές γένος των Ρωμηών", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ινφογνώμων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 10 Ιούνιος 2015 09:28 Περισσότερα...
 

Η ποιήτρια Κική Δημουλά επίτιμη διδάκτωρ Θεολογίας

E-mail Εκτύπωση

«Κύριε, μήπως ὅταν ἐνέκρινες αὐτοὺς τοὺς ἀνελέητους ἀνταγωνιστικοὺς ψαλμοὺς ἤσουν ἀκόμη ἄνθρωπος;».

«Με… “καταρρακτώδη συγκίνηση […] ντροπή” και λεπτομερή απαρίθμηση των “αμέτρητων” προσόντων που δεν έχει, η ποιήτρια Κική Δημουλά ξεστόμισε “το απερίσκεπτα θρασύ “ναι” της”, στην προ διετίας (Ιούλιος του 2013) απόφαση του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να την αναγορεύσει επίτιμη διδάκτορα. Στο ερώτημα για ποιο λόγο προτάθηκε η κ. Δημουλά ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, με πρόταση του οποίου αποφασίστηκε η επιτιμοποίηση της ποιήτριας, έχει εδώ και καιρό εξηγήσει πειστικά. “Μα, ο υπαινικτικός της οντολογικός – ποιητικός της λόγος είναι κατ’ εξοχήν θεολογικός. Και οι ρίζες της θεολογίας είναι κατ’ εξοχήν ποιητικές”».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 26 Μάιος 2015 19:13 Περισσότερα...
 

Εγκαίνια του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης στο Ηράκλειο

E-mail Εκτύπωση

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης "Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών",  στο Ηράκλειο. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης προσκαλεί τους πολίτες της πόλης, τους εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο άνθρωπο να συμμετέχουν στο χαρμόσυνο γεγονός.

Περισσότερα...

 

Απόφαση 1/2015 του Τριμελούς Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Χανίων

E-mail Εκτύπωση

Από θεολόγους των Χανίων παραλάβαμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου, το οποίο αφορά σε απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του Διοικητικού Εφετείου Χανίων για το ζήτημα της χορήγησης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά. Το δημοσιεύουμε ως έχει:

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Μάιος 2015 18:23 Περισσότερα...
 

Τροποποίηση του προγράμματος της θεολογικής εκδήλωσης στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Σχετικά με τη θεολογική διημερίδα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, η οποία προγραμματιζόταν για τις 15-16 Μαΐου 2015, ενημερώνουμε τους θεολόγους της Κρήτης για τα εξής:

Η δεύτερη ημερίδα η οποία αναφέρεται στο πρόγραμμα (Σάββατο 16 Μαΐου 2015) αναβάλλεται επειδή την ίδια ημέρα, όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνει η χειροτονία του νέου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου στον Άγιο Μηνά Ηρακλείου και αρκετοί εκ των συνέδρων, των ομιλητών και των εκπροσώπων της Εκκλησίας επιθυμούν να παραβρεθούν.

Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να συμμετέχουμε στη χαρά αυτή της Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθεί μόνο η ημερίδα της Παρασκευής 15 Μαΐου 2015, ενώ η δεύτερη ημερίδα (Σάββατο 16 Μαΐου 2015) αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Μάιος 2015 10:29
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση