THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

Μεγάλο Σάββατο - Πάσχα 2013

Μπορούσε ο προαιώνιος και απερίληπτος και παντοκράτωρ Λόγος και Υιός παντοδύναμος να μας σώσει από το διάβολο και το θάνατο και χωρίς την ενανθρώπησή Του. Γιατί τα πάντα βαστάζει με το λόγο της δυνάμεώς Του και όλα υπόκεινται στη θεϊκή Του εξουσία  κι όλα τα κατορθώνει και τίποτε δεν είναι έξω από τη δύναμή Του. Η δύναμη του κτίσματος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εξουσία του κτίστη του και τίποτε ισχυρότερο του Παντοκράτορα! Και αρμοδιότερος τρόπος επομένως για τη φύση μας και την ασθένειά μας και καταλληλότερος για Εκείνον ήταν αυτός ακριβώς με την ενανθρώπησή Του, του Λόγου του Θεού. Κι όπως ο εξαρχής ανθρωποκτόνος κινήθηκε εναντίον μας από φθόνο και μίσος έτσι κι ο αρχηγός της ζωής κινήθηκε από υπερβολική αγάπη και φιλανθρωπία κα αγαθότητα σε μας. Κι έπρεπε να διδαχτούμε να επιδεικνύουμε τη δικαιοσύνη με έργα εδώ ώστε λαμβάνοντας τη δύναμη που μας απαιτείται να τη διατηρούμε σταθερή και στον καιρό της αθανασίας.

Περισσότερα...
 

Στην εορτή Ιωάννου του Θεολόγου: Η αγάπη στο Θεό και τον πλησίον

 

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΗΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ (26 Σεπτ. & 8 Μαΐου):

Η αγάπη στο Θεό και τον πλησίον

Σήμερα γιορτή ενός από τους προκρίτους Αποστόλους του Χριστού κι εγκαίνια ως πατέρα όλων των χριστιανών και πατριάρχη των γεννηθέντων από το Χριστό. Όπως οι δώδεκα πατριάρχες διαμορφώθηκαν οι δώδεκα φυλές έτσι κι ο Χριστός πρόβαλε πνευματικά δώδεκα μαθητές Του μύστες με δωδέκατο λόγω του εκπεσόντος τον Παύλο προς τον οποίο διέκυψε εξ ουρανού ο Χριστός ουσιαστικώς –γιατί τυπικά ήταν ο Ματθίας. Ή σαν τις δώδεκα πηγές των υδάτων (Εξ 15,27) όπου στρατοπέδεψαν στην ΠΔ κι έσβησαν τη δίψα τους που πάλι προτύπωναν τους δώδεκα Αποστόλους που μας ξεδιψούν με τα πνευματικά ύδατα. Ή πάλι σαν τους δώδεκα λίθους της ΠΔ (Ιησ Ν 4,1) που προτύπωναν ότι ο αληθινός Ιησούς αναχαιτίζει το ρεύμα της αμαρτίας που κατέκλυζε τον κόσμο όλο κι επιτρέπει στους χριστιανούς να διαβαίνουν αναμάρτητοι την οδό του βίου αβρόχως… αλλά όλα αυτά και η κλήση από το Χριστό είναι κοινά στους Αποστόλους.

Περισσότερα...
 

Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος

Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου και περί ώρα 7.30 π.μ. εξεδήμησε εις Κύριον ο πολιός γέροντας Μητροπολίτης πρ. Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίος Γαλανάκης, σε ηλικία 102 ετών. Η σωρός του έχει τεθεί σε προσκύνημα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελλίου Κισάμου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, όπου θα γίνει και η ταφή, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου ε.ε. και ώρα 12η μεσημβρινή.

Περισσότερα...
 

2ο Σεμινάριο: 30 τεχνικές για τη διερευνητική και βιωματική μάθηση

Το 2ο ΣΕΚ Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Αν. Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Στριλιγκά οργανώνουν το 2ο σεμινάριο επιμόρφωσης, με επιμορφωτή τον τελευταίο, με θέμα "30 τεχνικές διδασκαλίας για τη διερευνητική και βιωματική μάθηση". Η δεύτερη φάση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, ώρα 17.15-21.30, στο 2ο ΣΕΚ Ηρακλείου.

Περισσότερα...

 

Οδηγίες για τις εξετάσεις στα Θρησκευτικά (2013)

Περισσότερα...
 

Κυριακή των Βαΐων

Προσεγγίζει η ανάμνηση των σωτηριωδών παθημάτων του Χριστού και το νέο και μέγα και πνευματικό Πάσχα, το βραβείο της απαθείας και προοίμιο του μέλλοντος αιώνος. Μας το προκηρύσσει ο Λάζαρος που επανήλθε από τα βάραθρα του Άδη αφού αναστήθηκε από τους νεκρούς την τέταρτη μέρα μόνο με το λόγο και το πρόσταγμα του Θεού που έχει την εξουσία ζωής και θανάτου, και προανυμνούν παιδιά και πλήθη λαού άκακα με την έμπνευση του θείου Πνεύματος Αυτόν που λυτρώνει τον άνθρωπο από το θάνατο και ανεβάζει τις ψυχές από τον Άδη και που χαρίζει αιώνια ζωή στις ψυχές και τα σώματα.

Περισσότερα...
 

Κυριακή Ε΄ της Αγίας Τεσσαρακοστής: Περί ελεημοσύνης

Η Εκκλησία του Θεού έχει τους πνευματικούς δασκάλους για να διώχνουν με τη διδασκαλία τους τα νοητά θηρία, σαν τα κουδούνια που ράβονται στη στολή του Ααρών που ακούγονταν όταν λειτουργούσε –λέει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Τώρα θηρία στη νηστεία μας επιτίθενται άγρια φανερά και αφανή: ενεδρεύοντας τα πρώτα, η κενοδοξία και η υπερηφάνεια, η υπεροψία και η υπόκριση και φανερά η γαστριμαργία και η μέθη με τα παρόμοια που φυγαδεύονται όλα από όσους ασκούν τη νηστεία.

Περισσότερα...
 

Ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων στο Ρέθυμνο

Θεολογική ημερίδα για θεολόγους θα πραγματοποιήσει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μασταμπά Ρεθύμνου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ

We have 27 guests online

ΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 944613