ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Στρογγυλό Τραπέζι από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης για τη συμβολή της Κρήτης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

Στρογγυλό Τραπέζι από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης για τη συμβολή της Κρήτης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

E-mail Εκτύπωση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Ένας από τους βασικούς θεματικούς άξονες των εκδηλώσεων είναι η Επανάσταση στην Κρήτη το 1821 και η συμβολή των Κρητικών στον αγώνα της εθνεγερσίας. Για τη διερεύνηση αυτής της ιστορικής πτυχής της Επανάστασης, θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, ώρα 18:00-20:30, στρογγυλό τραπέζι, με θέμα «Η συμβολή της Κρήτης στην Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Πρόκειται για το 3ο κατά σειρά στρογγυλό τραπέζι, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα των κεντρικών δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης στο πλαίσιο του επετειακού έτους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και με ζωντανή ροή στο διαδίκτυο.

Στο στρογγυλό τραπέζι συμμετέχουν ως ομιλητές:

Θεοχάρης Δετοράκης, Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ελευθερία Ζέη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Νίκος Ανδριώτης, Δρ Ιστορίας, εκπαιδευτικός.

Οι ομιλητές θα προσεγγίσουν τις βασικές πτυχές του κεντρικού θέματος, ως εξής:

α) Έναρξη και εξέλιξη του επαναστατικού αγώνα στην Κρήτη (φάσεις, γεγονότα, ιστορικό πλαίσιο, τόποι, πρωταγωνιστές).

β) Το κοινωνικό τοπίο στην Κρήτη στα χρόνια της Επανάστασης (κοινωνικές δομές, κοινωνικές σχέσεις και συνθήκες, οικονομία, δημογραφία, πολιτισμός, εκπαίδευση, επιρροές/εξαρτήσεις).

γ) Η εξέλιξη του Κρητικού ζητήματος, από το 1830 έως το 1913, και η διεθνοποίησή του (παράμετροι, γεγονότα, προεκτάσεις).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης.

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Το στρογγυλό τραπέζι επιμελήθηκαν, συντονίζουν και παρουσιάζουν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Κρήτης και υποστηρίζει τεχνικά η ομάδα τεχνικής και ψηφιακής υποστήριξης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, πρωτίστως στους εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Οι εργασίες θα μεταδοθούν με ζωντανή ροή στο Youtube, στη διεύθυνση: https://youtu.be/XzYux0s_Zto

Περισσότερες για το πρόγραμμα των δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες: https://pekes.pdekritis.gr και  https://pekes.pdekritis.gr/1821draseis

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021 22:58  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση