ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Επιστημονική Διημερίδα του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» για το μάθημα των Θρησκευτικών

Επιστημονική Διημερίδα του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» για το μάθημα των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση

afisa

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», έχοντας ως σταθερό στόχο την προώθηση του διαλόγου για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης, προγραμματίζει Επιστημονική Διημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2023, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Ταυτότητα και ετερότητα στο δημόσιο σχολείο. Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα».

Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να μελετηθούν οι σύνθετες νομικές, πολιτικές, εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και θεολογικές διαστάσεις του ακανθώδους και πολύπλοκου ζητήματος της συγκρότησης και της λειτουργίας της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.

Για τη διερεύνηση του θέματος έχουν κληθεί να συμβάλουν διακεκριμένοι εισηγητές από την Εκκλησία της Ελλάδος, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Ανεξάρτητη Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Ε.Κ.Π.Α., το Α.Π.Θ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι παιδείας κοινοβουλευτικών κομμάτων, στελέχη της εκπαίδευσης, επιστήμονες από τον δημόσιο χώρο κ.ά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισαγωγική διάλεξη με θέμα «Η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο» και τρεις θεματικές τράπεζες λόγου, οι οποίες θα επικεντρωθούν στα θέματα:

1. Το μάθημα των Θρησκευτικών μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και η ελληνική κοινωνία.

2. Νομικές, μορφωτικές και πολιτικές διαστάσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών.

3. Προοπτικές για ένα σύγχρονο μάθημα των Θρησκευτικών.

Τις εργασίες της Διημερίδας μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί του μαθήματος των θρησκευτικών, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ερευνητές και φοιτητές, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα της Διημερίδας

Βιογραφικά εισηγητών/τριών και συντονιστών

Αφίσα της Διημερίδας

Ενημερωτικό Σημείωμα για τη Διημερίδα

Πρόσβαση στον χώρο - Χάρτης

Οργανωτική Επιτροπή

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2023 22:34  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση