ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης: “Γιάννη Κουμεντάκη «Βίος και Λόγος»”

Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης: “Γιάννη Κουμεντάκη «Βίος και Λόγος»”

E-mail Εκτύπωση

Με πρωτοβουλία του τότε Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, λίγο πριν από την εκλογή του σε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, εκδόθηκε το βιβλίο: ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ. Παραδίδοντας, λίγο μετά, την Μητρόπολη Ρεθύμνης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, εκτός των άλλων, ενημέρωσε τον διάδοχό του, Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, για την εν λόγω έκδοση. Αμφότεροι εξέφρασαν την επιθυμία να οργανωθεί, μόλις οι περιστάσεις το επιτρέψουν, μια ιδιαίτερη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου και την απόδοση τιμής σε μια χαρισματική προσωπικότητα που άφησε βαθύ το αποτύπωμά της στους χώρους της εκπαίδευσης, του εκκλησιαστικού κηρύγματος και της εν γένει πνευματικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης του Ρεθύμνου.

Προς υλοποίηση αυτής της απόφασης, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου απευθύνει πρόσκληση στο κοινό της Ρεθύμνης να συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου: “Γιάννη Κουμεντάκη «Βίος και Λόγος»”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο Ρεθύμνης), την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023, και ώρα 19.00 (ώρα προσέλευσης: 18.45).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους:

  • Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.
  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα του θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Ι. Κουμεντάκης, συνθέτης, καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Από τον Εβλιγιά στην Κάνεβο, πέντε βήματα δρόμος».
  • Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης: «Λόγια αγάπης και θύμησης για τον Δάσκαλό μου».
  • Βαγγέλης Παπαδάκης, πρ. Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου: «Κατάθεση μνήμης για τον Δάσκαλο και φίλο Ι. Γ. Κουμεντάκη».
  • Γιώργος Στριλιγκάς, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων Κρήτης: «Η θεολογική και εκπαιδευτική μαρτυρία του Ι. Γ. Κουμεντάκη».
  • Μιχάλης Τζεκάκης, πρ. Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Συμπλέοντας και γνωρίζοντας ένα χαρισματικό άνθρωπο και δάσκαλο».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2023 21:20  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση