ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Σχολή Γονέων

E-mail Εκτύπωση

Με τη θεματική ενότητα «Ζητήματα αγωγής των παιδιών στο σχολείο και την οικογένεια» ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της περιόδου Μαρτίου της Σχολής Γονέων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η ενότητα απασχόλησε τους επιμορφούμενους γονείς ολόκληρο το μήνα Μάρτιο (14 Μαρτίου έως 4 Απριλίου) στο πλαίσιο ετήσιου σεμιναρίου που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο. Οι δύο προηγούμενες ενότητες του σεμιναρίου ήταν α) Ταυτότητα και ρόλοι γονέων σήμερα (Νοέμβριος),  και β) Ανάπτυξη και ανατροφή των παιδιών (Ιανουάριος). Ο κύκλος του σεμιναρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο με τη θεματική ενότητα «Συγκρούσεις ρόλων και προβληματικές καταστάσεις στην οικογένεια».

Για την παρουσίαση των επιμέρους θεμάτων της ενότητας κλήθηκαν ειδικοί παιδαγωγοί και επιστήμονες από το χώρο της Εκπαίδευσης και της Εκκλησίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σχολής, στην τρέχουσα περίοδο, προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν:

Δευτέρα 14 Μαρτίου, ώρα 17.00-18.30: κ. Τζενάκη Μαρία, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Ψυχοπαιδαγωγική ανάπτυξη και μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών».

Δευτέρα 21 Μαρτίου, ώρα 17.00-18.30: κ. Κανδεράκη Μαριάννα, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα «Διαφορετικότητα: από το "Ταυτόν" στο "Έτερον"».

Δευτέρα 28 Μαρτίου, ώρα 17.00-18.30: κ. Μαράκη Ελένη, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Θετικές  και αρνητικές προεκτάσεις από τη σχέση που αναπτύσσουν τα  παιδιά με την τηλεόραση».

Δευτέρα 4 Απριλίου, ώρα 17.00-18.30: Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριος Γρινιεζάκης, Καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα «Η ζωή των γονέων ως παράδειγμα για την αγωγή των παδιών».

Οι συναντήσεις των σεμιναρίων γίνονται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα ώρα 17.00-18.30, στο χώρο της Σχολής, στην οδό Αλκιβιάδου 6, έναντι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης μικρών παιδιών για όσους γονείς έχουν ανάγκη. Επίσης, διατίθεται άνετος χώρος στάθμευσης, στο προαύλιο της Σχολής. Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6977324039 και 6976769548.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Απρίλιος 2011 00:08  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση