ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Αρχείο Πολυμέσων Hλεκτρονική Aξιολόγηση Αξιολόγηση με Η/Υ στο κεφ. Β΄ της A΄ Γυμνασίου

Αξιολόγηση με Η/Υ στο κεφ. Β΄ της A΄ Γυμνασίου

E-mail Εκτύπωση

Η αξιολόγηση των μαθητών με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων ανοίγει πολλούς δρόμους και έχει πολλά πλεονεκτήματα για την προαγωγή της συνεργατικής και ανακαλυπτικής μάθησης, για την αποτελεσματική και ευέλικτη ανατροφοδότηση, για την προσφορά στο μαθητή ευκαιριών για αυτοέλεχγο και αυτοβελτίωση, για δημιουργική και ευχάριστη διδασκαλία και μάθηση.

Η παρούσα ενότητα αναφέρεται στο κεφ. Β΄ της Α΄ Γυμνασίου "Η Έξοδος. Ο Θεός ελευθερώνει και σώζει". Έχει ανακεφαλαιωτικό χαρακτήρα και προτείνεται για επανάληψη του κεφαλαίου, αφού ολοκληρωθεί η διδασκαλία των διδακτικών ενοτήτων, κυρίως για τις ανάγκες ανατροφοδότησης.

Έχει κατασκευαστεί με το γνωστό ελεύθερο ανοικτό λογισμικό "Hot potatoes", που προσφέρει στον εκπαιδευτικό άφθονες επιλογές για κατασκευή ποικιλίας ασκήσεων αντικειμενικού τύπου. Το πρόγραμμα έχει πολλές ευέλικτες δυνατότητες και μεγάλη προσαρμοστικότητα.  Στα δεδομένα των ασκήσεων ο αξιολογητής μπορεί να χρησιμοποιήσει  κειμενικές ερωτήσεις, αρχεία ήχου και εικόνας, συνδέσμους προς ιστοσελίδες και διάφορα πολυμέσα, τα οποία μπορεί να εντάξει στις απαιτήσεις των ασκήσεων και να ζητήσει από τον αξιολογούμενο να τα μελετήσει. Ακόμη, να ορίσει σύνθετες παραμέτρους βαθμολόγησης, να ενεργοποιήσει το χρονόμετρο και να τοποθετήσει χρονικό όριο για την αντιμετώπιση των ασκήσεων. Το μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια άσκηση και να την αποθηκεύσουμε τοπικά σε οποιοδήποτε δίσκο ή Η/Υ. Έτσι η πρόσβαση των μαθητών στο υλικό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο διαδίκτυο.

Για να δείτε τις ασκήσεις της ενότητας πατήστε εδώ:  Αξιολόγηση με Η/Υ στο κεφ. Β΄ της A΄ Γυμνασίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 01 Φεβρουάριος 2009 00:18  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση