ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Διδακτικά Μέσα Γυμνάσιο Νέα πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών - Οδηγός εκπαιδευτικού για τα Θρησκευτικά

Νέα πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών - Οδηγός εκπαιδευτικού για τα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Δημοσιεύτηκε ο Οδηγός Εκπαιδευτικού για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου στον ιστότοπο "Ψηφιακό Σχολείο" του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο των νέων πιλοτικών Προγραμμάτων Σπουδών.

Ο Οδηγός ήδη από το σχολικό έτος 2011-12 χρησιμοποιείται από τους θεολόγους των σχολείων που έχουν οριστεί για την πιλοτική εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών.

Τα επιμέρους κεφάλαια αναφέρονται στην παιδαγωγική αποστολή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τα χαρακτηριστικά του νέου Προγράμματος Σπουδών, τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και προϋποθέσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος, σε σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις,  προτάσεις εφαρμογής του Προγράμματος Σπουδών, ζητήματα αξιολόγησης κ.ά. Εκτός των άλλων, στο πολυσέλιδο και πολύπλευρο υποστηρικτικό υλικό που περιλαμβάνει, παρουσιάζεται αναλυτικά μεγάλος αριθμός στρατηγικών και τεχνικών  που προσφέρονται για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς επίσης πολλά σχέδια διδασκαλίας και καλές πρακτικές.

O Οδηγός προσφέρεται για αξιοποίηση από όλους τους εκπαιδευτικούς, είτε μετέχουν είτε όχι στην πιλοτική εφαρμογή, καθώς αποτελεί ένα άρτιο διδακτικό βοήθημα στην κατεύθυνση της διερευνητικής, συνεργατικής και βιωματικής μάθησης.

Δείτε τον Οδηγό Εκπαιδευτικού Θρησκευτικών Δημοτικού και Γυμνασίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2011 17:45  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση