ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της Σχολής Γονέων της Ι.Α.Κ.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο της Σχολής Γονέων της Ι.Α.Κ.

E-mail Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία εβδομαδιαία συνάντηση του σεμιναρίου, περιόδου Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2011, της Σχολής Γονέων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τον κύκλο των μαθημάτων έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, που μίλησε και συζήτησε με τους επιμορφούμενους γονείς, με θέμα «Η οικογένεια και η Ορθόδοξος παράδοση σήμερα». Ακολούθησε λιτή γιορτή που περιλάμβανε κεράσματα και απονομή αναμνηστικών συμμετοχής και συμβολικών δώρων στους γονείς και τα παιδιά τους που έλαβαν μέρος στο τμήμα δημιουργικής απασχόλησης της Σχολής.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής κ. Γεώργιος Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων, αναφέρθηκε στο έργο της Σχολής κατά την περίοδο που πέρασε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, υπό την καθοδήγηση του οποίου λειτουργεί η Σχολή, ως Τμήμα του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο ζητήθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος και έγινε εγγραφή μελών. Συνολικά έλαβαν μέρος 40 επιμορφούμενοι γονείς. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 20 ώρες (10 σεμιναριακές συναντήσεις) και ασχολήθηκε με τις θεματικές ενότητες:

Α. «Δυσκολίες και διαταραχές μάθησης – Αίτια και αντιμετώπιση», με εισηγητή τον κ. Αντώνιο Κυπριωτάκη, ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, (17, 24, 31 Οκτωβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2011).

Β. «Ο έφηβος και οι γονείς του», με εισηγητή τον κ. Κρασανάκη Γεώργιο, ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης (7 και 14 Νοεμβρίου 2011).

Γ. «Περιπτώσεις συγκρούσεων στον χώρο της οικογένειας», με εισηγητή τον κ. Σφακιανάκη Γεώργιο, δρ. Κλινικής Ψυχολογίας (21 και 28 Νοεμβρίου 2011).

Δ. «Εκκλησιαστική εμπειρία και σύγχρονη οικογένεια», με εισηγητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Χαραλαμπάκη, θεολόγο, εφημέριο Ι. Ναού Παναγίας Μπεντεβή (12 Δεκεμβρίου 2011).

Ε. «Η οικογένεια και η Ορθόδοξος παράδοση σήμερα», με εισηγητή τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο (19 Δεκεμβρίου 2011).

Οι εισηγήσεις του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της Σχολής στο Ε.Μ.Ι. (Οδός Αλκιβιάδου 6, έναντι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας). Στο πλαίσιο των συναντήσεων λειτούργησε τμήμα δημιουργικής απασχόλησης μικρών παιδιών για όσους γονείς είχαν ανάγκη. Τα μαθήματα προσφέρθηκαν δωρεάν, όπως ισχύει σε όλες τις δράσεις και τα σεμινάρια της Σχολής.

Η δραστηριοποίηση στον τομέα των γονέων και της οικογένειας είναι καίριος τομέας του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας. Πρόκειται για ανταπόκριση στις μεγάλες πνευματικές ανάγκες, ελλείψεις και δυσκολίες της εποχής. Το έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά των γονέων δίνει θάρρος στους διοργανωτές για τη συνέχιση της προσπάθειας και την ανάληψη νέων δημιουργικών πρωτοβουλιών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 14:10  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση