ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης πραγματοποίησε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου, προστατών της Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έγιναν:

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ώρα 08.00'-10.30', Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ὁ κ. Δημήτριος Χουρδάκης, Θεολόγος.

Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Κλινάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κ. Γεώργιος Μανουσάκης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κ. Κυριακή Τσικαλάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ενώσεων, πολλοί εκπαιδευτικοί και ομάδες μαθητών από σχολεία της πόλης.

Ακολούθησε κέρασμα, στο κτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, για τους εκπροσώπους των Αρχών, των Σχολείων, των εκπαιδευτικών θεσμών και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας. Στη σύντομη και λιτή γιορτή ευχάριστη έκπληξη ήταν η πρωτοβουλία ομάδας μαθητών από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, που συνόδευε η θεολόγος κ. Σοφία Βερεράκη, εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Καλυκάκης, που τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ώρα 18.30'-20.00', πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με ομιλία από τον κ. Γεώργιο Στριλιγκά, Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων, με θέμα  «Μνήμη Αγίων κατά τούς Τρεις Ιεράρχες και το νόημα της εορτής σήμερα». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Καθηγητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, Σχολικοί Σύμβουλοι, συνεργάτες και στελέχη του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης έγινε η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος και η απονομή πτυχίων στους αποφοίτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Συμμετείχαν με επίκαιρους  ύμνους και τραγούδια η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και η Χορωδία Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελευθερίας Καφετζάκη.

Οι Τρεις Ιεράρχες υπήρξαν αξιόλογοι συγγραφείς, επιστήμονες, ρήτορες, ποιητές, παιδαγωγοί, ποιμένες. Συνδύασαν τη σοφία με την αγάπη και την ταπείνωση, την πίστη με την κοινωνική δράση, την αγιότητα με το αληθινό ενδιαφέρον για τη ζωή και τον άνθρωπο. Η παιδαγωγική τους πρόταση για την παιδεία εξακολουθεί να είναι επίκαιρη. Για όλους αυτούς τους λόγους δίκαια θεωρούνται προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων.

Φωτογραφικό υλικό

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012 20:53  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση