ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Σεμινάρια για θεολόγους: "Διδασκαλία με τεχνικές διερευνητικής μάθησης στα Θρησκευτικά"

Σεμινάρια για θεολόγους: "Διδασκαλία με τεχνικές διερευνητικής μάθησης στα Θρησκευτικά"

E-mail Εκτύπωση

Σεμινάρια για θεολόγους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Διδασκαλία με τεχνικές διερευνητικής μάθησης στα Θρησκευτικά», διάρκειας 5 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Κρήτης, από το Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Κρήτης.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η γνωριμία με τεχνικές διδασκαλίας που προάγουν την κριτική και δημιουργική σκέψη, καθώς επίσης συνεργατικές και διερευνητικές δεξιότητες. Για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν προτεινόμενα θέματα, διδακτικές προσεγγίσεις και τεχνικές διδασκαλίας από το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Γυμνασίου. Όπως είναι γνωστό, φέτος, το νέο Πρόγραμμα Σπουδών εφαρμόζεται πιλοτικά σε περιορισμένο αριθμό σχολείων και αναμένεται από το επόμενο ή μεθεπόμενο σχολικό έτος η καθολική εφαρμογή του.

Τα σεμινάρια θα έχουν τη μορφή βιωματικών ομαδοσυνεργατικών εργαστηρίων. Θα δοθεί έμφαση στις θεματικές ενότητες: α) Σχεδιασμός διδασκαλίας με βάση το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, β) διδάσκοντας Θρησκευτικά μέσω της τέχνης (με την τεχνική Artfull Thinking), γ) παραδείγματα βιωματικών τεχνικών διδασκαλίας.

Για την πραγματοποίησή τους θα συσταθούν ολιγομελείς ομάδες κατά νομό, σε πρώτη φάση στις αντίστοιχες πρωτεύουσες. Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι υπηρετούντες θεολόγοι καθηγητές ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους. Για την πραγματοποίηση κάθε σεμιναρίου, απαιτούνται τουλάχιστον 10 δηλώσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο σεμινάριο που τους εξυπηρετεί περισσότερο, ανεξάρτητα από τον τόπο εργασίας τους. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τα σεμινάρια θα γίνουν εκτός ωραρίου διδασκαλίας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ηράκλειο: α) Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, ώρα 16:00-20:30, και β) Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, ώρα 16:00-20:30, στο ΠΕΚ Ηρακλείου (περιοχή Εσταυρωμένος).

Χανιά: Τρίτη 13 Μαρτίου 2012, ώρα 16:00-20:30, στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων (Ελ. Βενιζέλου 1, στο κέντρο της πόλης). Σε περίπτωση αυξημένου ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει δεύτερο τμήμα τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, ώρα 16:00-20:30.

Ρέθυμνο: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, ώρα 16:00-20:30, στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου (στο κέντρο της πόλης).

Άγιος Νικόλαος: Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, ώρα 16:00-20:30, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου (περιοχή Ξηρόκαμπος).

Οι ενδιαφερόμενοι θεολόγοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, με έναν από τους εξής τρόπους:

α) Συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα.

β) Με αποστολή δήλωσης συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

γ) Τηλεφωνικά στη Γραμματεία του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε. Νομού Ηρακλείου (τηλ. 2810 246860, από Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρα 8:00-14:00).

Μετά τη λήξη των εγγραφών, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  http://theologoi-kritis.sch.gr το οριστικό πρόγραμμα και οι καταστάσεις συμμετεχόντων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2012 14:03  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση