ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Με πρωτοβουλία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά. Η σύσκεψη έγινε στην έδρα της Ιεράς Συνόδου, στην Ιερά Μονή Πετράκη, την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και την παρουσία των Μελών της Ιεράς Συνόδου. Προσκλήθηκαν και έλαβαν μέρος ο Σύμβουλος του Ι.Ε.Π. κ. Σταύρος Γιαγκάζουγλου, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Θεολόγων, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που εκπόνησε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών  και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Θ. Επίσης, έλαβαν μέρος, προσκεκλημένοι με την ιδιότητα του Σχολικού Συμβούλου ή του Μέλους της Επιτροπής, εκπρόσωποι του Θεολογικού Συνδέσμου "Καιρός" και του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών είχε υποβάλει στην Ιερά Σύνοδο Υπόμνημα που αναφερόταν στις βασικές θέσεις και τα χαρακτηριστικά του νέου Προγράμματος Σπουδών και του Οδηγού του Εκπαιδευτικού των Θρησκευτικών.

Κατά τη συζήτηση έγινε παρουσίαση βασικών πτυχών του νέου Προγράμματος Σπουδών και έγινε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, ενώ η πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και της Ιεράς Συνόδου για την πραγματοποίηση της συνάντησης χαρακτηρίστηκε από όλους ως εξαιρετικά σημαντική για το θεολογικό χώρο και το μάθημα των Θρησκευτικών.

Μπορείτε να διαβάσετε:

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου

Την εισήγηση επί του θέματος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου

Την εισήγηση του Γ. Στριλιγκά, Σχ. Συμβούλου Θεολόγων (Απόφαση του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων)

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 05 Μάιος 2012 00:47  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση