ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Σύσκεψη της Κ.Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών - Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ο.Α.Κ.

Σύσκεψη της Κ.Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών - Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ο.Α.Κ.

E-mail Εκτύπωση

Συνήλθε από 28 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης η Σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.).

Κεντρικό θέμα της Σύσκεψης υπήρξε η προετοιμασία της επομένης Γενικής Συνέλευσης του Π.Σ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Busan της Νοτίου Κορέας τον Οκτώβριο του 2013. Η Κεντρική Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη Νότια Ευρώπη, αλλά και με την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και τις συνέπειες, που ενδέχεται αυτή να έχει για τους εναπομείναντες Χριστιανικούς πληθυσμούς της Συρίας και γενικά της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και ικανός αριθμός Ελληνο-Ορθοδόξων του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Των Εργασιών της Σύσκεψης μετείχε ως Τιμητικός Προσκεκλημένος Ομιλητής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, υπό την πρόσκληση του οποίου πραγματοποιήθηκε η όλη Σύσκεψη. Κατά την εμπνευσμένη ομιλία του, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε κυρίως στο θεολογικό νόημα και τη θεία προέλευση της πραγματικής δικαιοσύνης και της ειρήνης, όροι οι οποίοι εμπεριέχονται στο κύριο θέμα της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του Π.Σ.Ε. (‘‘Θεέ της Ζωής, οδήγησέ μας στην οδό της δικαιοσύνης και της ειρήνης’’), καθώς και στην μακρόχρονη και ενεργή συμμετοχή του στις δραστηριότητες του Π.Σ.Ε.

Στο χαιρετισμό του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Γενικός Διευθυντής της Ο.Α.Κ. Δρ. Κωνσταντίνος Κενανίδης τόνισε μεταξύ άλλων ‘‘...Ἡ παρουσία τῆς Ὑμετέρας Σεπτῆς Κορυφῆς εἰς τὴν Κεντρικὴν Ἐπιτροπὴν τοῦ ΠΣΕ, ἡ ὁποία φιλοξενεῖται εἰς τὴν Ἀκαδημίαν μας, ἀποτελεῖ μίαν ἐπιπλέον κατάδειξιν τῆς μακροχρονίου καὶ βαθείας ἀφοσιώσεώς Σας εἰς τὸν διαχριστιανικὸν διάλογον, στοιχοῦσα εἰς τὸν λόγον τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου: ‘Κύριον δὲ τὸν Χριστὸν ἁγιάσατε ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν, ἕτοιμοι ἀεὶ πρὸς ἀπολογίαν παντὶ τῷ αἰτοῦντι ὑμᾶς λόγον περὶ τῆς ἐν ὑμῖν ἐλπίδος, ἀλλὰ μετὰ πραΰτητος καὶ φόβου, συνείδησιν ἔχοντες ἀγαθήν’ (Α΄ Πετρ. 3, 15).’’

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης ο εκ των Αντιπροέδρων του Π.Σ.Ε. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος ανακηρύχθηκε Εταίρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σε πανηγυρική Τελετή ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής από τον Οικουμενικού Πατριάρχη, για την προσφορά του προς την ΟΑΚ. Τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους προς το Ευαγές Ίδρυμα της ΟΑΚ έλαβαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Αθ. Καρούντζος και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιω. Μαλανδράκης.

Η ΟΑΚ, η οποία ανέλαβε τη φιλοξενία και συνδιοργάνωση της Σύσκεψης εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τα Μέλη της Περιφέρειας, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, την Π.Ε. Χανίων, και το Δήμο Πλατανιά για την ενεργητική και πολλαπλή στήριξη και αρωγή τους για την επιτυχία του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή και τη Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων κ. Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη, καθώς επίσης και προς τη Διεύθυνση Θρησκευτικών και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, και τη Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Schengen του Υπουργείου Εξωτερικών για το ειλικρινές ενδιαφέρον, τη στήριξη, τη συνδρομή και τις διευκολύνσεις, που παρείχαν σε σειρά ζητημάτων του τομέα ευθύνης τους.

Εν συνεχεία, πολλές ευχαριστίες οφείλονται προς το τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων της Π.Ε. Χανίων για την παροχή τμήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αναγκαίου για την ομαλή λειτουργία των Εργασιών της Σύσκεψης, καθώς επίσης και προς τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά για τη διευκόλυνση του έργου της.

Τέλος, εκφράζουμε επίσης ευχαριστίες εκ μέρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης προς τις Αστυνομικές, Στρατιωτικές και Τοπικές Αρχές του Νομού Χανίων και του Δήμου Πλατανιά για την πολύπλευρη συνεισφορά και τη σημαντική αρωγή τους στην περάτωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος για τo Νησί μας και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Εκ της Γραμματείας της Ο.Α.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2012 08:51  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση