ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα Προβολή κινηματογραφικής ταινίας: "Ο βαπτισιμιός"

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας: "Ο βαπτισιμιός"

E-mail Εκτύπωση

Μια αξιόλογη κινηματογραφική δημιουργία παρουσιάζουν μαθητές από το Γυμνάσιο-Λύκειο Πόμπιας, το Γυμνάσιο-Λύκειο Τυμπακίου και το ΕΠΑΛ Μοιρών, που δημιούργησαν με την καθοδήγηση του θεολόγου καθηγητή τους κ. Στέφανου Παναγιωτόπουλου.

Τίτλος της ταινίας: "Ο Βαφτισιμιός" (The Godson). Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Λέοντος Τολστόι, που μεταφράστηκε από τα αγγλικά και προσαρμόστηκε στην κρητική πραγματικότητα. Η σκηνοθεσία, το σενάριο, οι διάλογοι, τα γυρίσματα, το μοντάζ και ό,τι άλλο χρειάστηκε, δημιουργήθηκε από τους μαθητές! Η παραγωγή διήρκεσε 9 μήνες. Η διάρκεια της ταινίας είναι 78'. Λαμβάνουν μέρος 27 μαθητές με πρωταγωνιστές τους Στέλιο Σφηνιαδάκη, Λευτέρη Γιαμπουλάκη, Μάνο Δαριβιανάκη.

Το σενάριο αναφέρεται σε ένα νέο από την Κρήτη ο οποίος ψάχνει να βρει τον άγνωστο νονό του. Κατά την αναζήτησή του γνωρίζει το "κακό" που, με διάφορες μορφές (φτώχεια, πείνα, συζυγική απιστία, εγωισμός, εγκληματικότητα, θάνατος), κυριαρχεί στον κόσμο και προσπαθεί να το εξαλείψει. Τελικά, μέσα από τις περιπέτειες και τα παθήματά του, βρίσκει λύση στο "πρόβλημα του κακού", ανακαλύπτοντας τον τρόπο αντιμετώπισής του. Η ταινία διαπραγματεύεται ένα βαθύτατα υπαρξιακό και φιλοσοφικό πρόβλημα, που απασχολεί την ανθρωπότητα από καταβολής κόσμου.

Η ταινία θα προβληθεί:

α) στο Πετροκεφάλι, την Παρασκευή 21 Αυγούστου ώρα 9.00 μ.μ., σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Πετροκεφαλίου στο ανοικτό αμφιθέατρο του χωριού.

β) στο Ηράκλειο, την Κυριακή 25 Αυγούστου ώρα 9.30 μ.μ., σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο Δημοτικό κινηματοθέατρο στο χώρο της Πύλης Βηθλεέμ.

γ) στις Μοίρες, την Τετάρτη 28 Αυγούστου ώρα 9 μ.μ., σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο.

Η ταινία έχει ήδη προβληθεί στην Πόμπια στο ανοικτό θέατρο της κοινότητας στις 12 Ιουλίου. Προσεχώς θα ανακοινωθεί η ημερομηνία προβολής στο Τυμπάκι, Ζαρό, Πλάτανο, και Αγ. Δέκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις προβολής.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 16 Αύγουστος 2013 19:41  

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση