ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης: “Γιάννη Κουμεντάκη «Βίος και Λόγος»”

E-mail Εκτύπωση

Με πρωτοβουλία του τότε Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, λίγο πριν από την εκλογή του σε Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, εκδόθηκε το βιβλίο: ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ. Παραδίδοντας, λίγο μετά, την Μητρόπολη Ρεθύμνης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, εκτός των άλλων, ενημέρωσε τον διάδοχό του, Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο, για την εν λόγω έκδοση. Αμφότεροι εξέφρασαν την επιθυμία να οργανωθεί, μόλις οι περιστάσεις το επιτρέψουν, μια ιδιαίτερη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου και την απόδοση τιμής σε μια χαρισματική προσωπικότητα που άφησε βαθύ το αποτύπωμά της στους χώρους της εκπαίδευσης, του εκκλησιαστικού κηρύγματος και της εν γένει πνευματικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης του Ρεθύμνου.

Προς υλοποίηση αυτής της απόφασης, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου απευθύνει πρόσκληση στο κοινό της Ρεθύμνης να συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου: “Γιάννη Κουμεντάκη «Βίος και Λόγος»”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο Ρεθύμνης), την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023, και ώρα 19.00 (ώρα προσέλευσης: 18.45).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν και θα τιμήσουν με την παρουσία τους:

  • Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.
  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα του θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργος Ι. Κουμεντάκης, συνθέτης, καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Από τον Εβλιγιά στην Κάνεβο, πέντε βήματα δρόμος».
  • Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης: «Λόγια αγάπης και θύμησης για τον Δάσκαλό μου».
  • Βαγγέλης Παπαδάκης, πρ. Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου: «Κατάθεση μνήμης για τον Δάσκαλο και φίλο Ι. Γ. Κουμεντάκη».
  • Γιώργος Στριλιγκάς, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων Κρήτης: «Η θεολογική και εκπαιδευτική μαρτυρία του Ι. Γ. Κουμεντάκη».
  • Μιχάλης Τζεκάκης, πρ. Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης: «Συμπλέοντας και γνωρίζοντας ένα χαρισματικό άνθρωπο και δάσκαλο».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Πέπη Μπιρλιράκη, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2023 21:20
 

Χριστουγεννιάτικες ευχές

E-mail Εκτύπωση

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2022 11:45
 

Επιστημονική Διημερίδα του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» για το μάθημα των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση

afisa

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», έχοντας ως σταθερό στόχο την προώθηση του διαλόγου για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης, προγραμματίζει Επιστημονική Διημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2023, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Ταυτότητα και ετερότητα στο δημόσιο σχολείο. Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα».

Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να μελετηθούν οι σύνθετες νομικές, πολιτικές, εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και θεολογικές διαστάσεις του ακανθώδους και πολύπλοκου ζητήματος της συγκρότησης και της λειτουργίας της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.

Για τη διερεύνηση του θέματος έχουν κληθεί να συμβάλουν διακεκριμένοι εισηγητές από την Εκκλησία της Ελλάδος, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Ανεξάρτητη Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Ε.Κ.Π.Α., το Α.Π.Θ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι παιδείας κοινοβουλευτικών κομμάτων, στελέχη της εκπαίδευσης, επιστήμονες από τον δημόσιο χώρο κ.ά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισαγωγική διάλεξη με θέμα «Η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο» και τρεις θεματικές τράπεζες λόγου, οι οποίες θα επικεντρωθούν στα θέματα:

1. Το μάθημα των Θρησκευτικών μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και η ελληνική κοινωνία.

2. Νομικές, μορφωτικές και πολιτικές διαστάσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών.

3. Προοπτικές για ένα σύγχρονο μάθημα των Θρησκευτικών.

Τις εργασίες της Διημερίδας μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί του μαθήματος των θρησκευτικών, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ερευνητές και φοιτητές, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα της Διημερίδας

Βιογραφικά εισηγητών/τριών και συντονιστών

Αφίσα της Διημερίδας

Ενημερωτικό Σημείωμα για τη Διημερίδα

Πρόσβαση στον χώρο - Χάρτης

Οργανωτική Επιτροπή

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2023 22:34
 

Επιμορφωτικές συναντήσεις θεολόγων εκπαιδευτικών

E-mail Εκτύπωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επιμορφωτικές συναντήσεις των θεολόγων εκπαιδευτικών Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., με θέμα: "Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά – Σχεδιασμός διδασκαλίας με τη βιωματική στρατηγική", σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00, στο ΓΕΛ Μοιρών, στις Μοίρες, για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της περιοχής Μεσαράς (Αγ. Δέκα, Βαγιονιά, Γέργερη, Ζαρός, Μοίρες, Πόμπια, [Τεφέλι], Τυμπάκι).

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00, στο ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου, στο Αρκαλοχώρι, για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της ευρύτερης περιοχής Αρκαλοχωρίου-Βιάννου (Αρκαλοχώρι, Ασήμι, Βιάννος, Θραψανό, Μελέσσες, Πύργος, [Τεφέλι], Χάρακας).

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου (περιοχή Ξηρόκαμπος), για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., της περιοχής Αγίου Νικολάου, Κριτσάς, Νεάπολης και Τζερμιάδων.

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών των σχολείων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη συγχώρηση

E-mail Εκτύπωση

H Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Συντονιστή Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01 κ. Γεώργιο Στριλιγκά και με την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη Συγχώρεση», τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00-20:30 με εισηγήτρια την Δρ. Πέλη Γαλίτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλο, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison των ΗΠΑ.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9). Στο Σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν έως σαράντα (40) εκπαιδευτικοί. Το επιμορφωτικό σεμινάριο στηρίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. (Αρ. Πρωτ. Φ.2.1/ΜΓ/65067/Δ7/9-09-2021) πρόγραμμα διαχείρισης του θυμού, της απόρριψης και κάθε άλλου αρνητικού συναισθήματος το οποίο προκύπτει μετά από μια μικρή ή μεγάλη τραυματική εμπειρία με τίτλο: «Εκπαίδευση στη συγχώρηση».

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση