ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Ευχές για το νέο σχολικό έτος - Προγραμματισμός του διδακτικού έργου

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητοί συνάδελφοι

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά και παρά τις αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να υπηρετήσουμε με αισιοδοξία και δημιουργικότητα το μήνυμα της «κρείττονος ελπίδος» (Εβρ. 7, 19). Εύχομαι από καρδιάς προς όλους υγεία και προκοπή. Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 10 Σεπτέμβριος 2013 00:23 Περισσότερα...
 

Βιβλιοπαρουσίαση: Τα Θρησκευτικά στο σύγχρονο Σχολείο

E-mail Εκτύπωση

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμός ο συλλογικός τόμος «Τα Θρησκευτικά στο σύγχρονο Σχολείο. Ο διάλογος και η κριτική για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου από τον εκδότη, στον συλλογικό αυτό τόμο αποτυπώνονται οι βασικοί άξονες του νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου, οι κύριες όψεις του διαλόγου και των αντιδράσεων που προκάλεσε, η συζήτηση και η ανοικτή διαβούλευση στο πλαίσιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι θέσεις των Θεολογικών Σχολών για το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς και ο γενικότερος διάλογος για τη φυσιογνωμία και τα προβλήματα της θρησκευτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Τα κείμενα που δημοσιεύονται ανήκουν σε όλες τις πλευρές αλλά εμφανίζουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη νηφαλιότητα και τη συνειδητή προσπάθεια συμβολής και σύνθεσης. Σε μια δύσκολη και ρευστή εποχή, στο μεταίχμιο της κρίσης, πρόσωπα και φορείς εκφράζουν τις θέσεις τους για τα Θρησκευτικά στο σύγχρονο σχολείο, ανοίγοντας έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, οι ποικίλες πτυχές του οποίου καταγράφουν τη ζωντανή πορεία ανανέωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών στην ελληνική εκπαίδευση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2013 08:30 Περισσότερα...
 

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας: "Ο βαπτισιμιός"

E-mail Εκτύπωση

Μια αξιόλογη κινηματογραφική δημιουργία παρουσιάζουν μαθητές από το Γυμνάσιο-Λύκειο Πόμπιας, το Γυμνάσιο-Λύκειο Τυμπακίου και το ΕΠΑΛ Μοιρών, που δημιούργησαν με την καθοδήγηση του θεολόγου καθηγητή τους κ. Στέφανου Παναγιωτόπουλου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 16 Αύγουστος 2013 19:41 Περισσότερα...
 

Απάντηση στη Βουλή σε ερώτηση σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Γραπτή απάντηση σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλου. Στην απάντησή του κ. Κεδίκογλου αναφέρει τα εξής:

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Ιούλιος 2013 09:11 Περισσότερα...
 

Σύνδεσμοι θεολόγων για το μάθημα των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους αρμόδιους Υφυπουργούς, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης και τα ΜΜΕ έστειλαν θεολογικοί σύνδεσμοι και επιστημονικές ενώσεις θεολόγων της χώρας, με θέμα την προάσπιση του μαθήματος στο θολό τοπίο της ελληνικής εκπαίδευσης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2013 07:56 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση