ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Εκδήλωση: Η αρμονία των πλασμάτων και η κληρονομιά του Γέροντα Παΐσιου

E-mail Εκτύπωση

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου «Αυτογνωσία» (Καλλιθέα Ρεθύμνου, έναντι Σαβοϊδάκη) θα πραγματοποιηθεί ομιλία του θεολόγου Θεόδωρου Ρηγινιώτη με θέμα «Η αρμονία των πλασμάτων και η κληρονομιά του Γέροντα Παΐσιου».

Στην ομιλία θα επιχειρηθεί να εκφραστούν άγνωστες όψεις της ορθόδοξης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, που βρίσκονται πέρα από την κοινώς εννοούμενη θρησκευτικότητα και αφορούν όχι μόνο στο περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά και στα γενικότερα αιτήματα του ανθρώπου της εποχής μας, που βασανίζεται από πληγές που ο ίδιος – ή κάποιοι άλλοι – έχουν ανοίξει στο σώμα και στο πνεύμα του.

Η ώρα έναρξης είναι 7 μ.μ. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Μάιος 2013 10:07
 

Βιβλιοπαρουσίαση: Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, "Μικρά Ασία. Προσφυγικά ατελεύτητα"

E-mail Εκτύπωση

90 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΟ

«Μικρά Ασία. Προσφυγικά ατελεύτητα»

* Ένα νέο βιβλίο του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα Νανάκη για τα αίτια και τις συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής

Του Χάρη Ανδρεόπουλου*

Το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα Νανάκη δεν αποτελεί μια επιστημονική μονογραφία μόνον, σαν τις πολλές αντίστοιχες που μας έχει χαρίσει υπό την ιδιότητα του καθηγητού Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ. Ολοκληρώνοντας κανείς την ανάγνωση αυτού του βιβλίου νιώθει πλουσιότερος σε γνώσεις ιστορικές αλλά και κατακλύζεται από συναισθήματα, τα οποία έχουν την προσωπική σφραγίδα του συγγραφέως, αλλά δεν αφορούν μόνον αυτόν. Αφορούν μια πολυβασανισμένη γενιά του Ελληνισμού, τη γενιά της προσφυγιάς του ΄23, τους Ρωμιούς, οι οποίοι μετά τη Μικρασιαστική καταστροφή αναγκάσθηκαν ν΄ αφήσουν  πίσω τους χώματα ιερά της Ρωμιοσύνης, πατρίδες ευλογημένες και δοξασμένες, που έμειναν και παραμένουν αλησμόνητες. Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.Ανδρέας γράφει, προκειμένου, όχι απλώς να συμβάλλει στη διατήρηση αυτής της μνήμης, αλλά για να την εμπλουτίσει ιστορικά και να την τονώσει συναισθηματικά. Παράλληλα δε για να επισημάνει ότι και ο αιώνας που διανύουμε μαστίζεται και δοκιμάζεται από προσφυγικά ατελεύτητα, καθώς το δράμα της προσφυγιάς βιώνεται από χιλιάδες συνανθρώπων μας σ΄ όλο τον πλανήτη και να τονίσει το χρέος μας, ως χριστιανών, να πλησιάζουμε και να διακονούμε τους πρόσφυγες συνανθρώπους μας, με πρότυπο τον Χριστό, τον «εκ βρέφους ως ξένον ξενωθέντα εν κόσμω».

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 15:08 Περισσότερα...
 

Ημερίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης οργανώνει Ημερίδα για τη συμπλήρωση 50 ετών από την επίσκεψη του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρου στην Εκκλησία της Κρήτης και την 47η επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Μάιος 2013 23:01 Περισσότερα...
 

Εκοιμήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίος

E-mail Εκτύπωση

Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου και περί ώρα 7.30 π.μ. εξεδήμησε εις Κύριον ο πολιός γέροντας Μητροπολίτης πρ. Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίος Γαλανάκης, σε ηλικία 102 ετών. Η σωρός του έχει τεθεί σε προσκύνημα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστελλίου Κισάμου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου, όπου θα γίνει και η ταφή, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου ε.ε. και ώρα 12η μεσημβρινή.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Μάιος 2013 12:17 Περισσότερα...
 

2ο Σεμινάριο: 30 τεχνικές για τη διερευνητική και βιωματική μάθηση

E-mail Εκτύπωση

Το 2ο ΣΕΚ Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Αν. Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Στριλιγκά οργανώνουν το 2ο σεμινάριο επιμόρφωσης, με επιμορφωτή τον τελευταίο, με θέμα "30 τεχνικές διδασκαλίας για τη διερευνητική και βιωματική μάθηση". Η δεύτερη φάση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, ώρα 17.15-21.30, στο 2ο ΣΕΚ Ηρακλείου.

Περισσότερα...

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση