THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

Τα Θρησκευτικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Κρήτης

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Επιμορφωτικές ημερίδες-συναντήσεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Προχωρώντας προς το τέλος του διδακτικού έτους, επανέρχομαι στο θέμα της διοργάνωσης θεολογικών επιμορφωτικών ημερίδων, μίας ανά περιφερειακή ενότητα, τις οποίες είχα εξαγγείλει σε προγενέστερο έγγραφό μου (135/16-3-2018).

Κύριοι στόχοι για την υλοποίηση των συναντήσεων είναι:

  1. Να ανταλλάξουμε ενημέρωση για το διδακτικό έργο στο μάθημά μας, κατά τη χρονιά που πέρασε.
  2. Να δοθεί δυνατότητα σε όσους συναδέλφους επιθυμούν να παρουσιάσουν διδακτικές προτάσεις, θεολογικά θέματα, σκέψεις και προτάσεις γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών.
  3. Να μοιραστούμε τη χαρά της κοινής σύναξης

Λαμβάνοντας υπόψη τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς επίσης τις δηλώσεις συμμετοχής των συναδέλφων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εισηγηθούν ένα ειδικό θέμα, το πρόγραμμα των επιμορφωτικών ημερίδων έχει ως εξής:

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 11:41 Περισσότερα...
 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων: «Τοπική ιστορία και παράδοση: Άγιοι του τόπου μας»

E-mail Εκτύπωση

Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Κρήτης και την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, πρόκειται να συντονίσει, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων, με τίτλο: «Τοπική ιστορία και παράδοση: Άγιοι του τόπου μας». Το Δίκτυο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους, και σε όλα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 15:22 Περισσότερα...
 

Στις 23 Ιουλίου 2018 η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης "Η Αγία Τριάς"

E-mail Εκτύπωση

Σύνδεσμος Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης "Η Αγία Τριάς"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους Ομογάλακτους Αδελφούς μας, Αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Αγαπητοί πατέρες και ομογάλακτοι αδελφοί,

Το Διοικητικόν Συμβούλιον του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης "Η Αγία Τριάς», με την επιστολήν του αυτήν ευρίσκεται εις την ευχάριστον θέσιν να Σας ενημέρωση ότι με την βοήθειαν του εν Τριάδι Θεού, την ευχήν και την ευλογίσν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, πραγματοποιεί και κατά το ενεστώς θέρος την ετησίαν καθιερωμένην πλέον Σύναξιν των Αποφοίτων του Συνδέσμου μας.

Η ημέρα κατά την οποίαν θα διεξαχθή η Σύναξις μας είναι η 23η Ιουλίου 2018 ημέραν Δευτέραν, η οποία θα πραγματοποιηθή ως εξής:

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 15:25 Περισσότερα...
 

Το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθμολαίου προς το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέριο του ΙΑΚΕ

E-mail Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ), από 27 έως 29 Απριλίου, στο Ηράκλειο, με θέμα «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης», πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα». Στο Συμπόσιο έλαβαν μέρος ως προσκεκλημένοι εισηγητές:

α) Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου: «Το Σεπτό Μήνυμα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου».

β) Ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων: «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις και προοπτικές στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

γ) Ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης: «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις και προοπτικές στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

δ) Ο κ. Χριστόφορος Αρβανίτης, Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης: «Το πολιτισμικό "πρωτείο" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η συν-απάντησις του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄».

Περισσότερα...
 

Θεολογική Εσπερίδα διοργανώνει το ΓΕΛ Ατσιπόπουλου

E-mail Εκτύπωση

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 - ΩΡΑ 19.30

Ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἐνορίας Ἀτσιποπούλου

Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση