ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς

E-mail Εκτύπωση

Προς: Τους κ.κ. θεολόγους καθηγητές/τριες των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων

Θέμα: Επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς.

Σχετ.: Αρ. Πρωτ. 38942/Δ2/18-03-2020, με θέμα «Οδηγίες Υλοποίησης Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με Σύγχρονη Μέθοδο Διδασκαλίας» και Αρ. Πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020, με θέμα «Διαβίβαση Οδηγιών για Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από τις παραπάνω εγκυκλίους και σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου μου (Φ2/692/23-03-2020), σας ενημερώνω ότι από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσει πρόγραμμα επιμορφωτικών/ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων για θεολόγους εκπαιδευτικούς, με θέμα «Εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση με ψηφιακά μέσα στα Θρησκευτικά».

Σύμφωνα με τη σύσταση των Οδηγιών του ΥΠΑΙΘ, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε απογευματινές ώρες, ως εξής:

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 05 Απρίλιος 2020 12:47 Περισσότερα...
 

Εκπαίδευση από απόσταση στα Θρησκευτικά κατά την τρέχουσα περίοδο

E-mail Εκτύπωση

Προς: Τους κ.κ. θεολόγους καθηγητές/τριες των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων

Θέμα: Προγραμματισμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από απόσταση στα Θρησκευτικά.

Σχετ.: Αρ. Πρωτ. 38942/Δ2/18-03-2020/ΥΠΑΙΘ, με θέμα «Οδηγίες Υλοποίησης Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με Σύγχρονη Μέθοδο Διδασκαλίας» και Αρ. Πρωτ. 39676/Δ2/20-03-2020/ΥΠΑΙΘ, με θέμα «Διαβίβαση Οδηγιών για Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση».

Συνημμ.: Συνοπτικές οδηγίες για εκπαίδευση από απόσταση με ψηφιακά μέσα στα Θρησκευτικά.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από τις παραπάνω εγκυκλίους, σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης από απόσταση, επικοινωνώ μαζί σας δηλώνοντας ότι είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει ή θα προκύψει κατά την εφαρμογή τους. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου προκειμένου να ανταλλάξουμε ενημέρωση για καλές πρακτικές ή για να συζητήσουμε τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν.

Ο βασικός σκοπός της προσπάθειας, κατά την τρέχουσα περίοδο, οργάνωσης εκπαίδευσης από απόσταση είναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία και η ενεργοποίησή τους μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων. Η διαδικασία αυτή είναι έκτακτη και επικουρική και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διδασκαλία στην τάξη. Μπορεί, όμως, να συμβάλει στην ψυχοκοινωνική και γενικότερα στην εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών και μαθητριών. Μέσα σε αυτό το πνεύμα, χρειάζεται να προσδιορίσουμε με ρεαλισμό τον στόχο μας και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες με υπευθυνότητα και παιδαγωγικό πνεύμα, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε μαθήματος, τη βαθμίδα και την τάξη των μαθητών, τις αντικειμενικές δυνατότητες και τις τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν. Τα παραπάνω ισχύουν ιδιαιτέρως για το μάθημά μας, το οποίο θα πρέπει να συμβάλει ανοίγοντας δρόμους αισιοδοξίας και όχι επιφορτίζοντας άσκοπα με «φορτία βαρέα και δυσβάστακτα» (Ματθ. 23, 4). Θα ήταν καλό στην πρώτη επικοινωνία με τους μαθητές να τους ενημερώσουμε για τον σκοπό του προγράμματος, επιδιώκοντας το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα πριν κάνουμε οτιδήποτε. Ας έχουμε κατά νου ότι επιδιώκουμε το εφικτό, με απλές διαδικασίες και εύχρηστες εφαρμογές. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και όχι να τα επιβαρύνουμε περισσότερο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2020 22:57 Περισσότερα...
 

Βιβλιοπαρουσίαση: Γ. Καμπαναράκη, Ιλαρίων Σιναΐτης ο Κρης

E-mail Εκτύπωση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου πραγματοποιεί, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αρκαλοχώρι, την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεωργίου Καμπαναράκη:

IΛΑΡIΩΝ ΣIΝΑΪΤΗΣ Ο ΚΡΗΣ

(1765-1838)

Μητροπολίτης Τορνόβου Βουλγαρίας

Ομιλητές:

Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας
Γεώργιος Στριλιγκάς, θεολόγος - φιλόλογος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού ‘Εργου Θεολόγων
Ιωάννης Τσερεβελάκης, φιλόλογος - θεολόγος, Άρχων Πρωτονοτάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας
Γεώργιος Καμπαναράκης, φιλόλογος, συγγραφέας

Συντονιστής:

Ιωάννης Λίλης, Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

Διοργάνωση:

Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 01 Φεβρουάριος 2020 14:46
 

Η σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών

E-mail Εκτύπωση

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ1/5106/ΓΔ4/15-1-2020) "την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν εκκλησιασμός.Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας".

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της παραπάνω εγκυκλίου και με γνώμονα το πνεύμα της εορτής, καλούνται οι σχολικές μονάδες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για την οργάνωση δράσεων, οι οποίες θα αναδεικνύουν το περιεχόμενο και το μήνυμα αυτού του σημαντικού γεγονότος για την Παιδεία. Παρακαλούνται, ιδιαιτέρως, οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν τις σχολικές μονάδες, όσο είναι εφικτό, σε αυτό το έργο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 13:19 Περισσότερα...
 

Εκδήλωση διαλόγου του Ι.Α.Κ.Ε. για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

E-mail Εκτύπωση

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αναδεικνύοντας ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις. Είχε προηγηθεί η καθιέρωση αυτής της ημέρας, ήδη από το 1981, από ορισμένες γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρό πρόβλημα ακόμη και στις μέρες μας, τόσο σε παγκόσμια όσο και σε τοπική κλίμακα, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του ΟΗΕ, αλλά και η καθημερινή επικαιρότητα. Μια στις δύο γυναίκες που σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους από τους συντρόφους ή την οικογένειά τους, ενώ μόνο ένας στους 20 άνδρες σκοτώθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες. Το 71% όλων των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων παγκοσμίως είναι γυναίκες ή κορίτσια και 3 στις 4 από αυτές είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Μάλιστα, όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στα στοιχεία του ΟΗΕ, η βία κατά των γυναικών είναι εξίσου σοβαρή αιτία θανάτου με αυτή του καρκίνου.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) προγραμματίζει εκδήλωση διαλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου 2019, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου IBIS Styles (Αγίου Τίτου και Κορωναίου 26, Ηράκλειο),

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ως ομιλητές:

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2019 21:21 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση