ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Ενημερωτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου

E-mail Εκτύπωση

Στο πλαίσιο σχετικής απόφασης της Ολομέλειας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Θεολόγων περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιεί ενημερωτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς των σχολείων της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου (σχολεία των βόρειων δήμων/επαρχιών της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου), με θέμα «Διδασκαλία με το νέο ΠΣ στα Θρησκευτικά: Η αξιολόγηση του μαθητή ως παιδαγωγική διαδικασία», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α. Για θεολόγους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Γυμνάσια: Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:00-14:00, στο αμφιθέατρο του Πειραματικού Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου, (περιοχή Εσταυρωμένος).

Β. Για θεολόγους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια: Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:00-14:00, στο αμφιθέατρο του Πειραματικού Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου (περιοχή Εσταυρωμένος).

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην παραπάνω ενημερωτική-επιμορφωτική συνάντηση είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

 

5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Ι.Α.Κ.Ε.

E-mail Εκτύπωση

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ Ι.Α.Κ.Ε. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, μετά την επιτυχή πραγματοποίηση τεσσάρων πανελλήνιων/διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει προς τα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους του, την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι προγραμματίζει την οργάνωση του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με κεντρικό θέμα:

«Η διεπιστημονικότητα ως γνωστική, εκπαιδευτική και κοινωνική πρόκληση»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Απριλίου 2019, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Galaxy Hotel (Λ. Δημοκρατίας 75, Τ.Κ. 71306 Ηράκλειο).

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος 2018 22:17 Περισσότερα...
 

O Μητροπολίτης Kallistos Ware στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)

E-mail Εκτύπωση

O Μητροπολίτης Kallistos Ware στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ)

O Σεβασμιώτατος Κάλλιστος Γουέαρ (Kallistos Wear), ο πρώτος Βρετανός Ορθόδοξος Επίσκοπος, κορυφαίος θεολόγος, επισκέφθηκε την ΟΑΚ (25 Οκτωβρίου 2018) μαζί με μέλη της Ομάδας του Συλλόγου «Φίλων του Αγίου Όρους» της Μεγάλης Βρετανίας, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση με τίτλο: «Η Μάχη της Κρήτης: μία ιστορία Επιβίωσης – Ο πόλεμος και η Κατοχή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού», από τη βραβευμένη καλλιτέχνιδα-αφηγήτρια Anna Conomos-Wedlock.

Η κα Conomos-Wedlock, με τη συνοδεία Κρητικής λύρας, αφηγήθηκε με τρόπο βιωματικό τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση στο ακροατήριο που παρακολούθησε την παράσταση στο κεντρικό αμφιθέατρο της ΟΑΚ. Η αφήγηση, η οποία στηρίχτηκε σε συνεντεύξεις τις οποίες είχε πάρει η ίδια από αγωνιστές της Αντίστασης στα Χανιά, αλλά και σε σχετικό φωτογραφικό υλικό της εποχής, ξύπνησε μνήμες και έδωσε ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας στους παρευρισκομένους, για τις θηριωδίες του πολέμου και τον αγώνα των Κρητικών. Έμφαση δόθηκε στα μικρά παιδιά, τα οποία έζησαν τις φρικαλεότητες και τη σκληρότητα του πολέμου, μένοντας πιστά στο καθήκον για την πατρίδα και εκτελώντας κρίσιμες υπηρεσίες στον αγώνα. Η παράσταση έκλεισε με το μήνυμα συμφιλίωσης των λαών, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα, τα οποία χάραξαν ανεξίτηλα τις ζωές πολλών γενεών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 03 Νοέμβριος 2018 18:27 Περισσότερα...
 

Παρουσίαση βιβλίου: Μ. Χατζηαποστόλου, Όταν ο Νίκος Καζαντζάκης συνάντησε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

E-mail Εκτύπωση

Παρουσίαση βιβλίου

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αρμός», παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Μαρίας Χατζηαποστόλου, «Όταν ο Νίκος Καζαντζάκης συνάντησε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη», τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30, στο Ιστορικό Καφέ των Χανίων «Κήπος» στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.-Μουσικός, κ. Αντώνης Σανουδάκης, Επίτιμος Καθηγητής Ιστορίας Π.Α.Ε.Α.Κ.-Συγγραφέας, κ. Γιάννης Σμαραγδής, Σκηνοθέτης και η Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου, Επιστημονική Συνεργάτις της ΟΑΚ-Συγγραφέας.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

 

Ημερίδα με θέμα "Χριστιανισμός και Πολιτισμός" στο Ηράκλειο

E-mail Εκτύπωση

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Χριστιανισμός και Πολιτισμός" διοργανώνεται στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με τη συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2018, ώρα 17.30, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10).

Είσοδος ελεύθερη, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 00:20
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση