ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

ΥΠΠΕΘ: Ενημέρωση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών για το σχολικό έτος 2018-2019

E-mail Εκτύπωση

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις σχολικές μονάδες την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 155764/Δ2/19-09-2019, με θέμα "Ενημέρωση για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών για το σχολικό έτος 2018-2019", η οποία  προσδιορίζει τι διδάσκεται στο μάθημα των Θρησκευτικών κατά το σχολικό έτος 2018-19.

Δείτε την εγκύκλιο...

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2018 22:36
 

Ευχές για την έναρξη του νέου σχολ. έτους - Διδακτικές Οδηγίες για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών σχολ. έτους 2018-19

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Εύχομαι το νέο σχολικό έτος να είναι ευλογημένο από τον Θεό, πολύκαρπο και καλλίκαρπο.  Καλή δύναμη και κάθε προκοπή στο διδακτικό έργο σας,  με πολλή υγεία, αισιοδοξία, πίστη, αγάπη και ελπίδα.

Με αφορμή την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, επισημαίνω ότι, ήδη, έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας στις σχολικές μονάδες οι Διδακτικές Οδηγίες του σχολ. έτους 2018-19 για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ., ενώ αναμένονται και οι αντίστοιχες Οδηγίες για τη διδασκαλία στο ΓΕ.Λ.

Περισσότερα...
 

Επιμορφωτικές ημερίδες θεολόγων σε πόλεις της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος επιμορφωτικών ημερίδων-συναντήσεων του Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων Κρήτης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ανά περιφερειακή ενότητα της Κρήτης.

Κύριοι στόχοι για την υλοποίηση των συναντήσεων ήταν οι θεολόγοι της Κρήτης:

  1. Να ανταλλάξουν ενημέρωση για το διδακτικό έργο στο μάθημα των Θρησκευτικών, κατά τη χρονιά που πέρασε.
  2. Να δοθεί δυνατότητα σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να παρουσιάσουν διδακτικές προτάσεις, θεολογικά θέματα, σκέψεις και προτάσεις γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών.
  3. Να βιώσουν τη χαρά της κοινής σύναξης.

Στο πρώτο μέρος κάθε εκδήλωσης έγιναν σύντομες εισηγήσεις-παρουσιάσεις από θεολόγους εκπαιδευτικούς που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον και στο δεύτερο μέρος όλοι οι συμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες από τη χρονιά που πέρασε και κατέθεσαν προβληματισμούς και προτάσεις.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 23:16 Περισσότερα...
 

Επιμορφωτικές ημερίδες-συναντήσεις για θεολόγους εκπαιδευτικούς

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Προχωρώντας προς το τέλος του διδακτικού έτους, επανέρχομαι στο θέμα της διοργάνωσης θεολογικών επιμορφωτικών ημερίδων, μίας ανά περιφερειακή ενότητα, τις οποίες είχα εξαγγείλει σε προγενέστερο έγγραφό μου (135/16-3-2018).

Κύριοι στόχοι για την υλοποίηση των συναντήσεων είναι:

  1. Να ανταλλάξουμε ενημέρωση για το διδακτικό έργο στο μάθημά μας, κατά τη χρονιά που πέρασε.
  2. Να δοθεί δυνατότητα σε όσους συναδέλφους επιθυμούν να παρουσιάσουν διδακτικές προτάσεις, θεολογικά θέματα, σκέψεις και προτάσεις γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών.
  3. Να μοιραστούμε τη χαρά της κοινής σύναξης

Λαμβάνοντας υπόψη τον αρχικό σχεδιασμό, καθώς επίσης τις δηλώσεις συμμετοχής των συναδέλφων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εισηγηθούν ένα ειδικό θέμα, το πρόγραμμα των επιμορφωτικών ημερίδων έχει ως εξής:

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 11:41 Περισσότερα...
 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων: «Τοπική ιστορία και παράδοση: Άγιοι του τόπου μας»

E-mail Εκτύπωση

Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Κρήτης και την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, πρόκειται να συντονίσει, κατά το σχολικό έτος 2018-2019, Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων, με τίτλο: «Τοπική ιστορία και παράδοση: Άγιοι του τόπου μας». Το Δίκτυο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους, και σε όλα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 15:22 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση