ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Στις 23 Ιουλίου 2018 η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης "Η Αγία Τριάς"

E-mail Εκτύπωση

Σύνδεσμος Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης "Η Αγία Τριάς"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους Ομογάλακτους Αδελφούς μας, Αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Αγαπητοί πατέρες και ομογάλακτοι αδελφοί,

Το Διοικητικόν Συμβούλιον του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης "Η Αγία Τριάς», με την επιστολήν του αυτήν ευρίσκεται εις την ευχάριστον θέσιν να Σας ενημέρωση ότι με την βοήθειαν του εν Τριάδι Θεού, την ευχήν και την ευλογίσν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, πραγματοποιεί και κατά το ενεστώς θέρος την ετησίαν καθιερωμένην πλέον Σύναξιν των Αποφοίτων του Συνδέσμου μας.

Η ημέρα κατά την οποίαν θα διεξαχθή η Σύναξις μας είναι η 23η Ιουλίου 2018 ημέραν Δευτέραν, η οποία θα πραγματοποιηθή ως εξής:

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 15:25 Περισσότερα...
 

Το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθμολαίου προς το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέριο του ΙΑΚΕ

E-mail Εκτύπωση

Στο πλαίσιο των εργασιών του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ), από 27 έως 29 Απριλίου, στο Ηράκλειο, με θέμα «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης», πραγματοποιήθηκε το Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα». Στο Συμπόσιο έλαβαν μέρος ως προσκεκλημένοι εισηγητές:

α) Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, Εκπρόσωπος της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου: «Το Σεπτό Μήνυμα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου».

β) Ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων: «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις και προοπτικές στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

γ) Ο κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης: «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα: Προκλήσεις και προοπτικές στη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

δ) Ο κ. Χριστόφορος Αρβανίτης, Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης: «Το πολιτισμικό "πρωτείο" των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η συν-απάντησις του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α΄».

Περισσότερα...
 

Θεολογική Εσπερίδα διοργανώνει το ΓΕΛ Ατσιπόπουλου

E-mail Εκτύπωση

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 - ΩΡΑ 19.30

Ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἐνορίας Ἀτσιποπούλου

Περισσότερα...
 

Συμπόσιο με θέμα «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα» στο 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ΙΑΚΕ

E-mail Εκτύπωση

Αξιόλογες εισηγήσεις, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις διαλόγου περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με θέμα «Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Απριλίου 2018, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου έχουν ενταχθεί: α) εισηγήσεις από προσκεκλημένους εισηγητές, β) εισηγήσεις, παρουσιάσεις και αναρτημένες ανακοινώσεις που έχουν κριθεί από την Επιστημονική Επιτροπή, γ) συμπόσια, και δ) εργαστήρια. Οι συμμετέχοντες εισηγητές υπερβαίνουν τους 400, οι εισηγήσεις των οποίων θα παρουσιαστούν σε παράλληλες συνεδρίες. Το Συνέδριο διεξάγεται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου και πλήθους συνεργατών από τον χώρο της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Μια σημαντική εκδήλωση η οποία έχει ενταχθεί στις συνεδριακές εργασίες είναι το θεματικό Συμπόσιο «Θρησκεία και ανθρώπινα δικαιώματα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, Παρασκευή 27 Απριλίου, ώρα 18:30-20:00, πριν την επίσημη έναρξη των εργασιών Συνεδρίου, στην αίθουσα «Νίκος Καζαντζάκης» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου. Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος απεδέχθη το σχετικό αίτημα του ΙΑΚΕ, καθώς επίσης όρισε ως εκπρόσωπο τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος θα αναγνώσει το Σεπτό Πατριαρχικό Μήνυμα προς τους συνέδρους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 22 Απρίλιος 2018 22:32 Περισσότερα...
 

Στις 27-29 Απριλίου το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε

E-mail Εκτύπωση

Δόθηκε στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.iake.gr/ το Πρόγραμμα εργασιών του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στις 27 - 28 Απριλίου 2018, με θέμα:

«Δημοκρατία, δικαιώματα και ανισότητες στην εποχή της κρίσης. Προκλήσεις στον χώρο της έρευνας και της εκπαίδευσης».

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, που έχουν προσκληθεί να μιλήσουν στις ολομέλειες, ο αριθμός των εργασιών, που έχουν γίνει δεκτές, και η ποιότητα του περιεχομένου τους μάς επιτρέπει να προσβλέπουμε σε ένα ακόμα επιτυχημένο Συνέδριο, όπως άλλωστε αναμενόταν από την έως τώρα διοργάνωση των δράσεων του Ι.Α.Κ.Ε. Τα τρία πολύ επιτυχημένα συνέδρια, που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα το Ινστιτούτο στο Ηράκλειο, έδωσαν την ευκαιρία ανάπτυξης επιστημονικού διαλόγου υψηλού επιπέδου και ανέδειξαν τις δυνατότητες και τις προοπτικές που μπορεί να έχει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων της. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν με το 4ο αυτό Συνέδριο να συνδεθούν οι απαιτήσεις για προγραμματικές αντιλήψεις και κοινωνικές αναλύσεις, με τις σύγχρονες απόψεις σε θέματα Δημοκρατίας, Δικαιωμάτων και ανισοτήτων και παράλληλα να αξιολογηθούν ευκαιρίες διαλόγου, δράσεων, πρωτοβουλιών αλλά και έργων που ενισχύουν την ικανότητα του ατόμου αλλά και τις δημόσιες πολιτικές στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018 12:45 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση