ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Επιμορφωτική συνάντηση θεολόγων εκπαιδευτικών ν. Ρεθύμνου

E-mail Εκτύπωση

Παρακαλούνται οι θεολόγοι καθηγητές/τριες των Ημερήσιων και Εσπερινών  Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της περιφερειακής ενότητας (νομού) Ρεθύμνου να προσέλθουν σε επιμορφωτική συνάντηση με θέματα α) «Μέθοδοι διδασκαλίας του νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά Λυκείου», β) «Σχεδιάζοντας τη διδασκαλία με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού-Γυμνασίου».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00 - 14:00, στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου (στο κέντρο της πόλης).

Ο Σχολ. Σύμβουλος Θεολόγων

Στριλιγκάς Γεώργιος

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2018 10:32
 

Επιμορφωτικές συναντήσεις θεολόγων εκπαιδευτικών ν. Χανίων

E-mail Εκτύπωση

Παρακαλούνται οι θεολόγοι καθηγητές/τριες των Ημερήσιων και Εσπερινών  Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της περιφερειακής ενότητας (νομού) Χανίων να προσέλθουν σε επιμορφωτικές συναντήσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Β. Οι θεολόγοι που υπηρετούν σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ: Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00-14:00, στο 1ο ΓΕΛ Χανίων (Γερ. Παρδάλη, Τ.Κ. 73131, Χανιά), με θέμα «Μέθοδοι διδασκαλίας του νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά».

Α. Οι θεολόγοι που υπηρετούν σε Γυμνάσια: Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00-14:00, στο 5ο Γυμνάσιο Χανίων (Γερασίμου Παρδάλη, Τ.Κ. 73131 Χανιά), με θέμα «Σχεδιάζοντας τη διδασκαλία με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά».

Ο Σχολ. Σύμβουλος Θεολόγων

Γεώργιος Στριλιγκάς

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 10:17
 

Επιμορφωτικές συναντήσεις θεολόγων εκπαιδευτικών Ηρακλείου

E-mail Εκτύπωση

Παρακαλούνται οι θεολόγοι καθηγητές/τριες όλων των Ημερήσιων και Εσπερινών  Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου (σχολεία των βόρειων επαρχιών του Ν. Ηρακλείου) να προσέλθουν σε επιμορφωτικές συναντήσεις, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Β. Οι θεολόγοι που υπηρετούν σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου: Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00-14:00, στο 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου (Ι. Κονδυλάκη 32, Ηράκλειο), με θέμα «Μέθοδοι διδασκαλίας του νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά».

Α. Οι θεολόγοι που υπηρετούν σε Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου: Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, ώρα 12:00-14:00, στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου (Μάχης Κρήτης 52, Ηράκλειο), με θέμα «Σχεδιάζοντας τη διδασκαλία με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά».

Ο Σχολ. Σύμβουλος Θεολόγων

Στριλιγκάς Γεώργιος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 10:16
 

Εκδήλωση για το «Άσμα Ασμάτων» του Αντώνη Σανουδάκη-Σανούδου

E-mail Εκτύπωση


Η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου (Ε.Φ.Ν.Η.) οργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Άσμα Ασμάτων» σε δραματουργική μεταγραφή και μετάφραση του Αντώνη Σανουδάκη-Σανούδου.
Η παρουσίαση θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, 2ος όροφος).

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 09:40 Περισσότερα...
 

Βιβλιοπαρουσίαση: Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη, Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου, Αγιογραφικό Αντιαιρετικό Εγκόλπιο, Άγ. Νικόλαος, 2017, σελ. 183

E-mail Εκτύπωση

Κυκλοφόρησε το νέο συγγραφικό πόνημα του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευαγγέλου Παχυγιαννάκη, με τίτλο «Αγιογραφικό Αντιαιρετικό Εγκόλπιο». Πρόκειται για μια ευσύνοπτη αναφορά σε διάφορες στρεβλές θέσεις ποικίλων αιρετικών ομάδων, οι οποίες βασίζονται σε παρερμηνεία σχετικών χωρίων από την Αγία Γραφή. Κατά την παρουσίαση αυτή δίνεται έμφαση στην ορθόδοξη προσέγγιση η οποία τεκμηριώνεται με αγιογραφικό υλικό και κατάλληλα ερμηνευτικά σχόλια. Για το έργο του ο συγγραφέας σημειώνει:

«Το ανά χείρας ΕΓΚΟΛΠΙΟ είναι καρπός πολυχρονίου με­λέτης και περιλαμβάνει την αυθεντική ερμηνεία των χω­ρίων εκείνων στα όποια συνήθως αναφέρονται οι αιρετικοί και τα οποία παρερμηνεύοντάς τα τά χρησιμοποιούν για να στηρίξουν τις κακοδοξίες τους. Δημοσιεύτηκε πρώτα σε μορφή ένθετου Ενημερωτικού Φυλλαδίου Αντιαιρετικής Δράσεως, και απαντά με επιστημονική σαφήνεια και κα­θαρότητα πίστεως στις πλάνες των αιρετικών, φιλοδοξών­τας να αποτελέσει το Αγιογραφικό όπλο κάθε συνειδητού χριστιανού, πού ενδιαφέρεται για τον Λόγο του Θεού και αγωνίζεται για την προάσπιση και διαφύλαξη των θεμε­λιωδών αληθειών της πίστεως μας και, φυσικά, για τη σω­τηρία του.

Σήμερα, με τη βοήθεια του Τρισάγιου Θεού, αξιωθή­καμε να δώσομε συγκροτημένο το υλικό αυτό του Ενημε­ρωτικού Φυλλαδίου σε ένα τόμο. Η προσπάθεια μας αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ποιμαντικής μας διακονίας, που μας παρέχεται με τη βοήθεια του έντυπου μέσου επικοινωνίας με τον Λαό του Θεού. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι κάθε είδους κοπής και προέλευσης αιρέσεις έχουν κατα­κλύσει την πατρίδα μας, ο προφορικός και ο γραπτός λόγος είναι επιβεβλημένος. Ο ορθόδοξος Χριστιανικός λαός, ιδίως της υπαίθρου, που υφίσταται συχνότερα την επίσκεψη των αιρετικών, έχει ανάγκη κατηχήσεως και δια λόγου προφορικού, άλλα και δια γραφίδος.

Το ανά χείρας Αγιογραφικό-Αντιαιρετικό Εγκόλπιο, είναι απαύγασμα αυτής της προσωπικής μας ευθύνης. Το παραδίδομε με την δέουσα συστολή δια τα ελλείποντα, άλλα με πολλή αγάπη στον Λαό της Χάριτος».

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση