ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Χριστουγεννιάτικες ευχές

E-mail Εκτύπωση

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Δεκέμβριος 2022 11:45
 

Επιστημονική Διημερίδα του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» για το μάθημα των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση

afisa

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», έχοντας ως σταθερό στόχο την προώθηση του διαλόγου για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης, προγραμματίζει Επιστημονική Διημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2023, στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Ταυτότητα και ετερότητα στο δημόσιο σχολείο. Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα».

Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να μελετηθούν οι σύνθετες νομικές, πολιτικές, εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και θεολογικές διαστάσεις του ακανθώδους και πολύπλοκου ζητήματος της συγκρότησης και της λειτουργίας της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο.

Για τη διερεύνηση του θέματος έχουν κληθεί να συμβάλουν διακεκριμένοι εισηγητές από την Εκκλησία της Ελλάδος, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Ανεξάρτητη Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Ε.Κ.Π.Α., το Α.Π.Θ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι παιδείας κοινοβουλευτικών κομμάτων, στελέχη της εκπαίδευσης, επιστήμονες από τον δημόσιο χώρο κ.ά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισαγωγική διάλεξη με θέμα «Η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο» και τρεις θεματικές τράπεζες λόγου, οι οποίες θα επικεντρωθούν στα θέματα:

1. Το μάθημα των Θρησκευτικών μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και η ελληνική κοινωνία.

2. Νομικές, μορφωτικές και πολιτικές διαστάσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών.

3. Προοπτικές για ένα σύγχρονο μάθημα των Θρησκευτικών.

Τις εργασίες της Διημερίδας μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί του μαθήματος των θρησκευτικών, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ερευνητές και φοιτητές, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα της Διημερίδας

Βιογραφικά εισηγητών/τριών και συντονιστών

Αφίσα της Διημερίδας

Ενημερωτικό Σημείωμα για τη Διημερίδα

Πρόσβαση στον χώρο - Χάρτης

Οργανωτική Επιτροπή

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2023 22:34
 

Επιμορφωτικές συναντήσεις θεολόγων εκπαιδευτικών

E-mail Εκτύπωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επιμορφωτικές συναντήσεις των θεολόγων εκπαιδευτικών Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., με θέμα: "Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά – Σχεδιασμός διδασκαλίας με τη βιωματική στρατηγική", σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00, στο ΓΕΛ Μοιρών, στις Μοίρες, για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της περιοχής Μεσαράς (Αγ. Δέκα, Βαγιονιά, Γέργερη, Ζαρός, Μοίρες, Πόμπια, [Τεφέλι], Τυμπάκι).

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00, στο ΓΕΛ Αρκαλοχωρίου, στο Αρκαλοχώρι, για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της ευρύτερης περιοχής Αρκαλοχωρίου-Βιάννου (Αρκαλοχώρι, Ασήμι, Βιάννος, Θραψανό, Μελέσσες, Πύργος, [Τεφέλι], Χάρακας).

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου (περιοχή Ξηρόκαμπος), για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., της περιοχής Αγίου Νικολάου, Κριτσάς, Νεάπολης και Τζερμιάδων.

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών των σχολείων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη συγχώρηση

E-mail Εκτύπωση

H Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Συντονιστή Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01 κ. Γεώργιο Στριλιγκά και με την υποστήριξη των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Σύγκρουση και συνύπαρξη: Εκπαίδευση στη Συγχώρεση», τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17:00-20:30 με εισηγήτρια την Δρ. Πέλη Γαλίτη, Εκπαιδευτική Σύμβουλο, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison των ΗΠΑ.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδ. Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μ. Αγκαράθου 9). Στο Σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν έως σαράντα (40) εκπαιδευτικοί. Το επιμορφωτικό σεμινάριο στηρίζεται στο εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. (Αρ. Πρωτ. Φ.2.1/ΜΓ/65067/Δ7/9-09-2021) πρόγραμμα διαχείρισης του θυμού, της απόρριψης και κάθε άλλου αρνητικού συναισθήματος το οποίο προκύπτει μετά από μια μικρή ή μεγάλη τραυματική εμπειρία με τίτλο: «Εκπαίδευση στη συγχώρηση».

Περισσότερα...
 

Επιμορφωτική συνάντηση των θεολόγων εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης της ευρύτερης περιοχής Ηρακλείου

E-mail Εκτύπωση

Α γ α π η τ έ ς  κ α ι  α γ α π η τ ο ί  σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι

Μετά την πρόσφατη αναβολή των προγραμματισμένων επιμορφωτικών συναντήσεών μας στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022, σας προσκαλώ στην πρώτη μας για φέτος επιμορφωτική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επικοινωνιακού Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, (Αλκιβιάδου 6, περιοχή Αγ. Αικατερίνης, Τ.Κ. 71307 Ηράκλειο), τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, ώρα 12:00-14:00, με θέμα: "Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά - Σχεδιασμός διδασκαλίας με τη βιωματική μέθοδο".

Η συνάντηση απευθύνεται προς τους/τις θεολόγους εκπαιδευτικούς Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. των βόρειων επαρχιών της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου (πρωτίστως των σχολικών μονάδων των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου), καθότι για τους θεολόγους των νότιων επαρχιών θα πραγματοποιηθούν προσεχώς αντίστοιχες επιμορφωτικές συναντήσεις στις Μοίρες και στο Αρκαλοχώρι, με το ίδιο θέμα.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος θα διανείμει στους θεολόγους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία εντός των ορίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (Ηράκλειο, Ν. Αλικαρνασσός, Γάζι, Γούρνες, Γούβες, Αρχάνες, Επισκοπή, Τύλισσος, Προφήτης Ηλίας, Άγιος Μύρων, Βενεράτο, Κρουσώνας), πρωτίστως για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Γυμνασίου και εάν είναι εφικτό της Α΄ Λυκείου και της Β΄ Γυμνασίου, αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών/τριών του σχολείου τους. Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της διανομής, παρακαλώ τους/τις θεολόγους που υπηρετούν στα σχολεία εντός των ορίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, καθώς και το πλήθος των αντιτύπων που θα χρειαστεί να παραλάβετε. Για να δηλώσετε αυτά τα στοιχεία, αναζητήστε τη διεύθυνση της ηλεκτρονικής φόρμας στο σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί στο σχολείο σας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2022 08:13
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση