ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Αναβολή επιμορφωτικής συνάντησης - Νέα ημερομηνία

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι η προγραμματισμένη επιμορφωτική μας συνάντηση την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00-20:00, αναβλήθηκε ως προς το α΄ μέρος, λόγω του ότι συνέπεσε με άλλη εκδήλωση που προγραμματίστηκε την ίδια ώρα.

Στη συνάντησή μας παρουσιάστηκε μόνο το β΄ μέρος του αρχικού προγράμματος, με θέμα «Καλές πρακτικές για την εφαρμογή της ανεστραμμένης διδασκαλίας/τάξης» (Εισηγητής: Ιωάννης Τζωρτζάκης, Σ.Ε.Ε. Πολ. Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου).

Η ενότητα η οποία αναβλήθηκε θα παρουσιαστεί σε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την πρόταση του μεγαλύτερου μέρους των συμμετεχόντων, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, με θέμα:

«Αρχές προγραμματισμού της διδασκαλίας και αξιολόγηση της μάθησης στα Θρησκευτικά». Εισηγητής: Γεώργιος Στριλιγκάς, Σ.Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Η διεύθυνση σύνδεσης έχει σταλεί με σχετικό έγγραφο που έχει αποσταλεί στα σχολεία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

 

Eπιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους εκπαιδευτικούς με θέμα την ανεστραμμένη διδασκαλία/τάξη

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Ανανεώνω τις ευχές μου για υγεία και καλή δύναμη στο νέο σχολικό έτος!

Σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00-20:00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης μου, με θέμα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και το νέο πλαίσιο αξιολόγησης του μαθητή στα Θρησκευτικά.

Η επιμορφωτική συνάντηση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις στις εξής ενότητες:

  1. «Αρχές προγραμματισμού της διδασκαλίας και αξιολόγηση της μάθησης στα Θρησκευτικά». Εισηγητής: Γεώργιος Στριλιγκάς, Σ.Ε.Ε. Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης.
  2. «Καλές πρακτικές για την εφαρμογή της ανεστραμμένης διδασκαλίας/τάξης». Εισηγητής: Ιωάννης Τζωρτζάκης, Σ.Ε.Ε. Πολ. Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου.

Το 2ο μέρος της επιμόρφωσης στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που εισάγει ο Νόμος 4823/2021 στα κριτήρια και τη διαδικασία της αξιολόγησης του μαθητή στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Η συνάντηση θα γίνει εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής Webex Meetings. Πληροφορίες για τη διεύθυνση σύνδεσης έχουν σταλεί στις σχολικές μονάδες.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συνάντηση είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021 09:28
 

Επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής Σητείας

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 12:00-14:00, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική συνάντηση για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς της περιοχής Σητείας (σχολικές μονάδες σε  Σητεία, Παλαίκαστρο, Τουρλωτή, Χανδρά), με θέμα «Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου στα Θρησκευτικά».

Η επιμορφωτική συνάντηση θα γίνει στο ΓΕΛ Σητείας.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συνάντηση είναι προαιρετική και γίνεται χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2021 09:25
 

Επιμορφωτική συνάντηση για θεολόγους: "Γνωριμία με το Π.Σ. και τα βιβλία των Θρησκευτικών"

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι,

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου επιμορφωτικών συναντήσεων για νεοδιορισθέντες και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που οργάνωσε η Π.Δ.Ε. Κρήτης και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης, σας ενημερώνω ότι την Πέμπτη, 16/9/2021, ώρα 12:00-14.00, θα πραγματοποιηθεί νέα επιμορφωτική συνάντηση, με θέμα: «Γνωριμία με το Πρόγραμμα Σπουδών και τα βιβλία των Θρησκευτικών - Προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. Μπορείτε να αναζητήσετε τη διεύθυνση της σύνδεσης στο σχετικό έγγραφο που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες.

Η επιμορφωτική συνάντηση απευθύνεται σε  νεοδιορισθέντες, μόνιμους και αναπληρωτές θεολόγους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν  έχουν διδακτική εμπειρία ή θα διδάξουν για πρώτη φορά τα εγκεκριμένα βιβλία στο σχολείο τους. Την επιμόρφωση μπορούν να παρακολουθήσουν, επίσης, θεολόγοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους ως προς το θέμα.

Εύχομαι προς όλες και όλους καλό ξεκίνημα, καλή χρονιά!

Ο Συντονιστής Ε.Ε. κλάδου ΠΕ01

Γεώργιος Στριλιγκάς

 

Ευχές για την έναρξη του σχολικού έτους - Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητές και αγαπητοί  συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου σχολικού έτους. Εύχομαι από καρδιάς ο Άγιος Τριαδικός Θεός, η «πηγή τῆς σοφίας καἰ τῆς γνώσεως» (Ακολουθία του Αγιασμού στην έναρξη των μαθημάτων στα Σχολεία), να σας ενδυναμώνει και να σας στηρίζει στο έργο σας και να χαρίζει κάθε προκοπή «σοφίᾳ καὶ ἡλικίᾳ καὶ χάριτι» (Λκ 2, 52) σε σας και στους μαθητές σας. Εύχομαι να έχετε υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας.

Με την ευκαιρία αυτή, υποδεχόμαστε με πολλή χαρά τους νεοδιορισθέντες μόνιμους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της α΄ φάσης προσλήψεων.

Σε κάθε νέο ξεκίνημα εντείνεται η δημιουργική προσμονή για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση της εργασίας μας. Για τη διευκόλυνση του έργου μας στην τρέχουσα περίοδο, σημειώνω παρακάτω μερικές βασικές υπενθυμίσεις και οδηγίες.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 13 Σεπτέμβριος 2021 09:44 Περισσότερα...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση