ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Ανακοινώσεις - Επίκαιρα
Ανακοινώσεις - Επίκαιρα

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με θέμα: «Η πολιτική διανόηση της εποχής του 1821 και η προσφορά της στο σήμερα»

E-mail Εκτύπωση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει μία σειρά διαδικτυακών δράσεων για να τιμήσει τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021). Η γενική θεματολογία θα φέρει τον τίτλο: «Από την Επανάσταση του 1821 στην Επανάσταση των Συνειδήσεων» με στόχο να τονισθεί η σημασία του Έπους του 1821 για την εποχή μας. Οι δράσεις αυτές έχουν εγκριθεί και από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει από την πανδημία δεν θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης, όπως είχε προβλεφθεί, αλλά θα μεταδοθούν από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Ιδρύματος.

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή εκδήλωση, με θέμα: «Η πολιτική διανόηση της εποχής του 1821 και η προσφορά της στο σήμερα». Με αφορμή την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως από τον Αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Ιάσιο (24 Φεβρουαρίου 1821) η ΟΑΚ διερευνά την εικόνα της πολιτικής διανόησης της εποχής του 1821, καθώς και των ελληνικών γραμμάτων εκείνης της περιόδου. Η προσφορά των Ελλήνων της διασποράς στην Επανάσταση και ο σημερινός ρόλος της ελληνικής διανόησης στην καθοδήγηση των Νεοελλήνων σε μια νέα επανάσταση, την επανάσταση των συνειδήσεων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2021 12:55 Περισσότερα...
 

Υλοποίηση δράσεων στα Θρησκευτικά για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 – Πρόσκληση σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση

E-mail Εκτύπωση

Α. Κατά το τρέχον έτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Στο πλαίσιο του επετειακού έτους, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων, από τις οποίες άλλες θα διεξαχθούν κεντρικά από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και απευθύνονται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλες αποτελούν πρωτοβουλίες των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, ανά ομάδες, βαθμίδα ή ειδικότητα.

Ταυτόχρονα, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και οι Συντονιστές Ε.Ε. ενθαρρύνουν τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να πραγματοποιήσουν δράσεις στο επίπεδο της σχολικής μονάδας ή ευρύτερα. Οι δράσεις μπορεί μικρής ή μεγάλης διάρκειας και να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των μαθησιακών αντικειμένων, των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων ή ανεξάρτητα από αυτά. Ως βασικοί άξονες για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων, χωρίς να αποκλείεται οποιοσδήποτε άλλος, προτείνονται: α) Η συμβολή της Κρήτης στην Επανάσταση, και β) Εκπαίδευση και Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2021 21:56 Περισσότερα...
 

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

E-mail Εκτύπωση

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

29 Ιανουαρίου 2021

«Από αυτή την τέχνη, δεν υπάρχει σημαντικότερη. Με τι μπορεί να συγκριθεί η διάπλαση της ψυχής και της διάνοιας των νέων;»

Τα λόγια του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, που μαζί με τον Βασίλειο το Μέγα και το Γρηγόριο Ναζιανζηνό ή Θεολόγο αποτελούν τους Τρεις Ιεράρχες, την μνήμη των οποίων τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου, παραμένουν διαχρονικά. Μεταφέρουν το απόσταγμα της σοφίας και της αρετής τους, σε μία χρονική συγκυρία που, εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, η εκπαίδευση έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή, αξιοποιεί νέα εργαλεία και μεθόδους, παραμένει όμως πάντοτε σταθερά η «μείζονα τέχνη» για την καλλιέργεια καρδιάς και νου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2021 21:56 Περισσότερα...
 

Διαδικτυακή εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο πλαίσιο της Εορτής των Τριών Ιεραρχών

E-mail Εκτύπωση

Με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Εορτής της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021, και ώρα 17:00 για να προβληματισθούμε μαζί για το μέλλον της Παιδείας του τόπου μας, με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα, γραπτή και προφορική.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2021 10:19 Περισσότερα...
 

Eνημερωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης

E-mail Εκτύπωση

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης προγραμματίζει ενημερωτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Δ.Δ.Ε. Χανίων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 18:00 -20:00, μέσω εφαρμογής τηλεδιάσκεψης.

Η συνάντηση των θεολόγων εκπαιδευτικών θα γίνει στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων, την ίδια ώρα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 10:59
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση