ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΡΗΤΗΣ - THEOLOGOI-KRITIS.SCH.GR

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
theologoi-kritis.sch.gr

Νέα Υπουργική Απόφαση για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

E-mail Εκτύπωση

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων νέα Υπουργική Απόφαση (61178/ΓΔ4/1-6-2021, ΦΕΚ Β΄2286) για τη διαδικασία χορήγησης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Δείτε την Υπουργική Απόφαση

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 13:51
 

Εργασίες που παραλάβαμε: "Ο Ι. Ναός Αγίου Παντελεήμονα στο Μπιτζαριανό Πεδιάδος"

E-mail Εκτύπωση

Τα παιδιά του Γυμνασίου Καστελλίου Πεδιάδος βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο δημιουργικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης στη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω των υγειονομικών μέτρων, κατά το σχολ. έτος 2020-21. Συμμετέχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το διασχολικό ραδιόφωνο "Τα θρανία της άνοιξης". Υπεύθυνος του διασχολικού συνεργατικού ραδιοφώνου είναι ο κύριος Χαράλαμπος Μπαλτάς, ο οποίος είναι και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας "Το Σκασιαρχείο". Η συνεργασία είχε αρχίσει πέρυσι με τη διαμεσολάβηση της εκπαιδευτικού κυρίας Αθανασιάδου Ευαγγελίας, ΠΕ08, και η ιδέα της παρούσας εργασίας, που δημοσιεύεται παρακάτω, από την κυρία Μαρία Δρούλου, ΠΕ01, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Πληροφόρηση για πρόγραμμα υπάρχει στην ιστοσελίδα: https://wakelet.com/@ta_thrania_tis_anoiksis

Ευχαριστούμε και αυγχαίρουμε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς και τη μαθήτρια Κάτια Βούβα-Σπυροπούλου για την εργασία που εκπόνησε και παραλάβαμε.

Δείτε δείγμα της εργασίας των παιδιών εδώ.

   

Μνήμη Αντώνη Πεζανάκη, Άρχοντα Μαΐστορα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας

E-mail Εκτύπωση

Με αισθήματα λύπης, οι παλιοί απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης  πληροφορηθήκαμε την αναχώρηση από τα εγκόσμια του Αντώνη Πεζανάκη, θεολόγου εκπαιδευτικού, Άρχοντα Μαΐστορα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Μολονότι έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τα χρόνια της σχολικής αναστροφής, η εικόνα του προσώπου του είναι ολοζώντανη στη μνήμη όλων μας και το αποτύπωμά του στη μορφωτική συγκρότησή μας έντονο.

Ο δάσκαλος ήταν πολυτάλαντος. Διέθετε βαθύτατη θεολογική παιδεία, με επίκεντρο τα μαθήματα θεολογικής και ποιμαντικής ειδίκευσης του εκκλησιαστικού σχολείου. Καλλιέργησε την εκκλησιαστική μουσική, την οποία διακόνησε μέχρι το τέλος της ζωής του σε πολλά αναλόγια. Ήταν δεξιοτέχνης σε πολλές παραστατικές τέχνες, βραβευμένος ζωγράφος και ταλαντούχος αγιογράφος. Τα χαρίσματα αυτά μετέδωσε απλόχερα σε πολλούς μαθητές του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2022 12:48 Περισσότερα...
 

Διδακτικές Οδηγίες για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στο Γενικό Λύκειο κατά το σχολ. έτος 2019-19

E-mail Εκτύπωση

Το ΥΠΠΕΘ έστειλε στα σχολεία τη με αριθμ. 175345/Δ2/18-10-2018  εγκύκλιο, με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019», όπου περιλαμβάνονται και οι Οδηγίες για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών του Ημερήσιου και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Δείτε τις Οδηγίες

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2018 14:06
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση